×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-09
Siguldas 1.pamatskolas skolēni iestādījuši 18 priedītes

Aprīļa beigās Siguldas 1.pamatskolas 7.c klases skolēni iestādīja 18 mazas priedītes Gaujas krastā ar piemiņas plāksnīti, uz kuras skolēni ar Ausekļa vārdiem sveic Latviju dzimšanas gadā: „Ar veco gadsimtu lepošos aizvien, tad mana Latvija lepni un brīvi sākās! Dievs, dod tai turpināties, turpināties vien!”.

Priedītes ir īpašas ar to, ka skolēni paši tās iesēja pirms diviem gadiem. Piektās klases noslēgumā skolēni devās divu dienu ekskursijā uz Ventspili un pa ceļam iegriezās Jaunmoku pilī, kur apmeklējuma beigās dāvanā saņēma VAS „Latvijas Valsts meži” priežu sēkliņas. Ko ar tām iesākt?

Atpakaļceļā skolēni izlēma iesēt sēkliņas un rūpēties, lai tās varētu pārvērsties par spēcīgiem kokiem. Braucot autobusā, katrs skolēns sēkliņas paturēja rokās un klusībā vai skaļi pateica savus spēka vārdus un novēlējumus. Pa vasaru sēkliņas pārtapa par maziem, maigi zaļiem pušķīšiem.

Liels paldies Ansim Actiņam, kurš uzņēmās priedītes aizvest uz siltumnīcu un pieskatīt, kā arī par saviem līdzekļiem izveidot piemiņas plāksnīti un priedītes nomiglot.

Turpmāk klasesbiedri Gaujas krastu pie iestādītajām priedītēm noteikuši par ikgadējo satikšanās vietu.

Informāciju sagatavoja:
Lilita Bernharde,
Siguldas 1.pamatskolas
7.c klases audzinātāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi