×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-10
Ģimnāzijas skolēnu panākumi starptautiskajā matemātikas konkursā

Šogad starptautiskajā matemātikas konkursā „Ķengurs” piedalījās 15895 skolēni no dažādām Latvijas skolām. No Siguldas Valsts ģimnāzijas konkursā piedalījās 134 skolēni: 7.klasē – 28 skolēni, 8.klasē – 32 skolēni, 9.klasē – 26 skolēni, 10.klasē – 29 skolēni, 11.klasē – 13 skolēni un 12.klasē – 6 skolēni.

Katrs skolēns, kurš piedalījās konkursā, saņēma sertifikātu, kurā redzama vieta savā klašu grupā skolā un vieta valstī. Īpašs prieks un gandarījums, ka arī šogad vairāki ģimnāzisti ir iekļuvuši starp divdesmit labākajiem valsts mērogā (TOP 20), tādējādi saņemot īpašu diplomu „Labākajiem no labākajiem”.

Konkursa „Ķengurs” rezultāti Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēniem:

  • 7.klašu grupā 1.vietu skolā un 12.vietu valstī ieguva 7.b klases skolēns Rinalds Siņicins;
  • 8.klašu grupā 1.vietu skolā un 1.vietu valstī ieguva 8.b klases skolniece Aija Egija Arnicāne;
  • 9.klašu grupā 1.vietu skolā un 9.vietu valstī ieguva 9.b klases skolniece Līva Oliņa;
  • 10.klašu grupā 1.vietu skolā ieguva 10.b klases skolēns Ralfs Grundmanis;
  • 11.klašu grupā 1.vietu skolā ieguva 11.a klases skolēns Rūdolfs Aleksandrs Strods;
  • 12.klašu grupā 1.vietu skolā un 10.vietu valstī ieguva 12.a klases skolēns Kristaps Bruners.

„Ķengurs” – tas ir masveida starptautiskais matemātikas konkurss ar devīzi „Matemātika visiem”. Konkursa dzimtene ir Austrālija, un tā īstenošanas ideja pieder slavenajam Austrālijas matemātikas profesoram Pīteram Holloranam, kurš 80.gadu sākumā organizēja spēli Austrālijas skolēniem. Konkursā tika piedāvāts tests ar atbilžu variantiem, kuru pareizību pārbaudīja dators. Austrālijā šis nacionālā mēroga matemātikas konkurss guva milzīgus panākumus.

1991.gadā divi franču matemātiķi nolēma rīkot šo spēli Francijā, nosaucot to par „Ķenguru” – par godu saviem Austrālijas draugiem. Savukārt 1994.gada jūlijā Strasbūrā Eiropas Padomes sēdē izveidoja asociāciju „Ķengurs bez robežām” no 10 Eiropas valstīm.

2014.gadā Latvija kļuva par asociācijas Le Kangouron sans fronties (Ķengurs bez robežām) pilnvērtīgiem locekļiem. Šodien tajā ietilpst vairāk nekā 82 Eiropas, Āzijas un Amerikas valstis, bet dalībnieku skaits ir lielāks par 6 miljoniem.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas
matemātikas skolotāja
Daiga Jēkabsone


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi