×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-10
Norisinājies seminārs par koku kopšanu ielu apstādījumos Siguldas pilsētā

Turpinot Siguldas identitāti veidojoša tematiskā plānojuma izstrādi, norisinās darbs pie pilsētas ielu apstādījumu esošās situācijas pārskata veidošanas un nākotnes redzējuma par koku kopšanu ielu apstādījumos, kā ietvaros 9.maijā norisinājās seminārs „Koki ir vērtība? Koki IR vērtība!” ar iedzīvotāju un pašvaldības speciālistu līdzdalību.

Semināra laikā SIA „Landshape” un SIA „Labie koki” eksperti raisīja diskusijas par koku nozīmi un vērtību pilsētā un to ietekmi uz inženierkomunikācijām un inženierbūvēm, kā arī jaunu koku stādīšanu.

Semināra sākumā tematiskā plānojuma izstrādātāju ekspertu komanda Edgara Neilanda un Ģirta Ruņa vadībā klātesošos iepazīstināja ar secinājumiem par pilsētas ielu apstādījumiem, demonstrējot gan labos, gan ne tik labos piemērus. Eksperti prezentēja ielu apstādījumu novērtējumu, kas izveidots pilsētas mērogā. Par izcilāko vērtību uzsvērta Pils ielas ozolu aleja, kas ir vērtīgākais ielu apstādījums Siguldā. Tāpat augsti tika novērtēts veidoto liepu stādījums gar Ziedu ielu pie Siguldas slimnīcas.

Klātesošie tika iepazīstināti ar galvenajiem principiem mazpilsētu ielu apstādījumu veidošanā un kopšanā, kas pārauga diskusijā par dažādu iedzīvotāju grupu vajadzībām un vēlmēm par apstādījumu vērtībām un par Siguldas identitātei atbilstošākajiem ielu apstādījumu modeļiem, kuriem vienlaicīgi vajadzētu būt gan atbilstošiem mūsdienīgai ielu telpai, gan ilglaicīgiem.

Seminārā tika secināts, ka koku vainagu projekcijas uz zemes apjomu Siguldas apbūvētajā daļā ir tuvs labas prakses piemēros noteiktajiem ideālajiem 30% no teritorijas. Eksperti ierosina plānveidīgi papildināt koku apstādījumus ielu telpā, lai godam varētu turpināt saukties par zaļo pilsētu. Semināra dalībnieku domas dalījās par detaļām, tajā skaitā, vai jāizmanto alejveida un rindu stādījumi, vai jāveido jaukti apstādījumi ielu zaļajās joslās.

Secinājums semināra noslēgum: turpmāk ielu apstādījumos, ja tie tiek rekonstruēti, jāizmanto tikai dižstādi, lai tos varētu baudīt uzreiz, negaidot daudzus gadus, līdz tie sasniedz pilnbriedu.

Viens no vērtīgākajiem semināra ieguvumiem bija kopīgi izstrādātais Pulkveža Brieža ielas posma līdz Rīgas ielai un Rīgas ielas liepu rindu revitalizācijas pasākumu plāns, lai pēc pieciem gadiem abās ielas pusēs esošās liepas atgūtu attiecīgajai teritorijai piemērotu vainagu apjomu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi