×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-11
Šonedēļ Siguldas novadā – Mātes dienas pasākumi, koncerti un aizraujošas sporta sacensības

Iezviedu baltajā un smaržīgajā laikā Siguldas novadā šajā nedēļas nogalē gaidāmi īpaši sirsnīgi koncerti – sveiksim māmiņas brīvdabas koncertā „Māmiņas portrets” un „Visskaistākie vārdi”, kā arī varēsim baudīt izcilā franču mežradznieka Ervē Žulēna koncertu kopā ar „Sinfonietta Rīga”.
Novadnieki sportisko azartu, piedaloties vai jūtot līdzi, aicināti izjust sportiskās sacensībās gan skriešanā, gan basketbolā. Ir iespēja apmeklēt arī dažādas izstādes Siguldas novada iestādēs un citas aktivitātes.

 

Piektdien, 11.maijā

Plkst.10.00 Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U-17 grupas superlīgas finālsacensības Siguldas Sporta centrā. Plkst.16.00 Siguldas Sporta skolas komanda spēlēs ar basketbola skolas „Rīga/Rīdzene” komandu. Plašāka informācija par finālturnīra spēlēm visā nedēļas nogalē pieejama šeit. Aicinām atbalstīt novadniekus!
Ieeja sacensībās – bez maksas.

Plkst.18.00 Māmiņām veltīts pasākums „Visskaistākie vārdi” Mores pagasta Tautas namā. Koncertā piedalīsies Mores pamatskolas skolēni. Pirms koncerta būs apskatāma skolēnu radošo darbu izstāde.
Ieeja – bez maksas.

 

Sestdien, 12.maijā

Plkst.9.00 Bezmaksas jogas nodarbība Siguldas Sporta centrā. Plašāka informācija pieejama šeit.
Dalība – bez maksas.

Plkst.10.00 Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U-17 grupas superlīgas finālsacensības Siguldas Sporta centrā. Plašāka informācija par finālturnīra spēlēm pieejama šeit. Aicinām atbalstīt novadniekus!
Ieeja sacensībās – bez maksas.

Plkst.11.00 Skriešanas seriāla „Siguldas Up Cup” 1.posma sacensības – Krimuldas serpentīna ceļa skrējiens. Dalībniekiem būs jāveic 790 metrus garš skrējiens augšup pa Krimuldas serpentīna ceļu. Skrējiena dalībnieki cīnīsies par posma tituliem „Serpentīna ceļa karalis” un „Serpentīna ceļa karaliene”. Plašāka informācija pieejama šeit.
Bērniem un jauniešiem no 10 līdz 29 gadu vecumam dalības maksa sacensībās ir 3 eiro, pieaugušajiem no 30 līdz 59 gadu vecumam – 4,50 eiro un senioriem – 2,50 eiro. Siguldas Sporta skolas audzēkņi sacensībās var startēt bez maksas. Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji sacensību dienā, uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, saņems atlaidi – bērniem un senioriem dalības maksa būs 2,50 eiro, bet pieaugušajiem 3,50 eiro.

Plkst.12.00 Radošā meistarklase Mātes dienas dāvanu izgatavošanā labdarības veikalā „Visi var”. Radošajā meistarklasē būs iespēja izgatavot dekoratīvo vāzi, savukārt tiem, kas vēlas, šāda iespēja tiek piedāvāta kopā ar māmiņu. Iepriekšēja pieteikšanās notiek, zvanot uz tālruņa numuru 27650508.
Dalības maksa – 8 eiro, nākot divatā – 7,50 eiro katram.

Plkst.19.00„Sinfonietta Rīga” un franču mežradznieka Ervē Žulēna koncerts – sezonas noslēgums – koncertzālē „Baltais Flīģelis”. Plašāka informācija pieejama šeit.
Biļetes cena – no 10 līdz 20 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm un Mākslu skolas audzēkņiem – 40% atlaide.

 

Svētdien, 13.maijā

Plkst.10.00 Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U-17 grupas superlīgas finālsacensības Siguldas Sporta centrā. Plašāka informācija par finālturnīra spēlēm pieejama šeit. Aicinām atbalstīt novadniekus!
Ieeja sacensībās – bez maksas.

Plkst.12.00–15.00 Māmiņdienas vēlās brokastis viesnīcas „Ezeri” restorānā „Gadalaiki”.
Cena – 18 eiro. Bērniem līdz 2 gadu vecumam – bez maksas, bērniem vecumā no 3 līdz 10 gadiem – 50% atlaide. Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 10% atlaide. Iepriekšēja rezervācija, zvanot uz tālruņa numuru 67973009 vai rakstot uz e-pasta adresi info@hotelezeri.lv.

Plkst.12.30 pulcēšanās Māmiņdienas gājienam Siguldas Svētku laukumā. Ratiņu parāde un ģimeņu saliedēšanās gājiens virzīsies uz Siguldas dzelzceļa stacijas laukumu. Plašāka informācija pieejama šeit.

Plkst.13.00 dzelzceļa stacijas laukumā notiks Māmiņdienas pasākums ar brīvdabas koncertu „Māmiņas portrets” un bērnu atrakcijām, pārsteigumiem māmiņām, ziepju burbuļiem un citām aktivitātēm. 
Dalība pasākumā – bez maksas.

 

IZSTĀDES

  • Izstāde „Arhitekts Gunārs Jansons (1928–2013) un Turaidas pils atjaunošana” Turaidas muzejrezervātā
  • Gleznotājas Ilzes Neilandes darbu izstāde Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”
  • Latvijas simtgadei veltīta rokdarbu izstāde Mores kauju muzejā
  • Gleznotājas Daces Saulītes gleznu izstāde Dienas centrā
  • Tematiskā izstāde „Mātes sirds” Jūdažu bibliotēkā
  • Izstāde „Iznes mani caur mūžiem, lai vējš mani nenopūš”. Imantam Ziedonim – 85 Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāžu cikla „Siguldas pagasts laika lokos” izstāde „Siguldas pagasts toreiz un tagad” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Ingas Rozenbaumas gleznu izstāde „Manas dvēseles krāsas” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Mākslinieces Daces Saulītes porcelāna kolekcijas izstāde Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Imantam Ziedonim veltīta literārā izstāde „Pasaku krāsainā burvība” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Mana skaistā Latvija pavasara noskaņās” Siguldas novada bibliotēkā
  • Zigurda Zuzes grafiku, Voldemāra Gudovska akvareļu un Aivara Riekstiņa emaljas un rotu izstāde kultūras un mākslas telpā „Siguldas tornis”
  • Izstāde „Mīļmāmiņas” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Siguldas 1.pamatskolas audzēkņu darbu izstāde „Siguldas bērnu sveiciens Latvijai” Siguldas pagasta Kultūras namā
  • Vijas Vāveres foto izstāde „Putni” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Valsts simtgadei veltītā izstāžu cikla „Tev mūžam dzīvot, Latvija!” izstāde „Tautas izcīnīti svētki”. Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Grāmatas par laikiem un stiprām personībām”. Rakstniekam un publicistam Ērikam Hānbergam – 85 Siguldas novada bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde „Siguldas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai – 95” Siguldas novada bibliotēkā
  • Mākslu nodaļas audzēkņu datorgrafikas darbu izstāde „Trīs gadi ar peli” Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi