×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-15
Ģimnāzijas skolēnu komanda – otrā labākā konkursā „Fizmix Experiments”

Nedēļas nogalē, 12. maijā, ar plašu bērnu, jauniešu un vecāku interesi Rīgā izskanējis Latvijā pirmais fizikai veltītais festivāls „Fizmix Eksperiments”, kura ietvaros 8. un 9.klašu skolēni sacentās konkursa finālā. Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.klases komanda „Āpši” bija labākā Rīgas reģiona komanda ar absolūti labāko rezultātu starp visām komandām. Fināla kārtā starp katra reģiona labākajām komandām, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni sīvā cīņā piekāpās Kurzemes reģiona komandai „Venta” un izcīnīja 2.vietu.

Šis Latvenergo koncerna rīkotā konkursa 23. gads bija īpašs ne tikai ar pirmo fizikas festivālu, bet arī ar to, ka uz klātienes kārtu kvalificējās četras komandas no Siguldas Valsts ģimnāzijas – 9. klašu komandas „Āpši” un „Supernova”, kā arī 8. klašu komandas „Caurvējš” un „Zibsnis”. Uz finālu no katra reģiona kvalificējās tikai 10 labākās komandas. Var droši apgalvot, ka Siguldas Valsts ģimnāzija bija viskuplāk pārstāvētā skola finālā – vienīgā skola ar četrām komandām, kas izcīnījušas vietu labāko desmitniekā starp 47 Rīgas reģiona skolām.

Konkursa fināls norisinājās trīs kārtās, kurās skolēni patstāvīgi risināja dažādus praktiskus uzdevumus par fiziku un elektrību. Pirmajā kārtā skolēniem bija uzdevums atpazīt kļūdas elektriskajās ķēdēs, praktiski noteikt skrūves masu ar lineāla un monētu palīdzību, kā arī izpētīt cēlējspēku ūdenī. Pēc šīs kārtas uz nākamo kvalificējās piecas labākās komandas no katra reģiona. Rīgas reģionā starp tām bija abas skolas 9.klašu komandas – 8.klašu komandām nedaudz pietrūka, bet tajā pašā laikā skolēni guva labu pieredzi gan kā darboties komandā, gan domājot par nākamo gadu, lai varētu atgriezties vēl spēcīgāki.

Otrajā kārtā uzdevumi kļuva jau izaicinošāki, jo vajadzēja noteikt stieples īpatnējo pretestību, analizēt spuldzītes raksturlielumus un veikt dažādus citus uzdevumus. Šajā kārtā spriedze tikai pieauga jo uz likmes bija dalība vasaras nometnē. Pēc spraigām cīņām uzvaru Rīgas reģionā izcīnīja komanda „Āpši”, kura otrajā kārtā ieguva 34 no 37 punktiem un bija labākā starp reģiona komandām. Katra reģiona uzvarētājkomanda balvā ieguva iespēju piedalīties īpašā vasaras nometnē.

Trešajā kārtā tikās katra reģiona labāka komanda un tajā skolēniem bija jābūvē tornis, jāveido zemūdene un jāpēta hokeja ripa. Pēc spraigām sacensībām par labāko komanda kļuva komanda „Venta” no Skrundas vidusskolas, kamēr komanda „Āpši” ierindojās otrajā vietā. Tas ir lielisks sasniegums, jo kopumā konkursā piedalījās vairāk kā 220 komandas no visas Latvijas.

Arī komandām, kas neizcīnīja godalgotas vietas, konkursa atbalstītāji bija sagādājuši dažādas balvas. Tam visam gan pāri ir lieliskā pieredze, un atziņas, ka fizika ir un var būt aizraujoša! Komandu sagatavošanā lielu enerģiju ieguldīja Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotāji. Paldies viņiem par to! Tāpat arī paldies Unas mammai par komandas „Āpši” nogādāšanu līdz konkursa finālam.



Informāciju sagatavoja:
Dabaszinātņu metodiskā centra vadītājs Jānis Bukins


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi