×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-18
Teātra nodaļas audzēkņi aicina uz pirmizrādi „Pepija Garzeķe”

Siguldas teātra mīļotāji un skatītāji pirms gadiem septiņiem jau tikušies ar brīnišķīgo meitenīti, dzīves apdalīto bāra bērnu Polliannu, kura priecājas tāpēc vien, ka dzīvo un ar savu priecāšanās spēli iedvesmo un „aplipina” visus pilsētiņas iedzīvotājus. Pat visdrūmākos un nīgrākos. Tagad mūsu pilsētā mājvietu atradusi Polliannas gara radiniece Pepija jeb pilnā vārdā Pepilota Viktuālija Rullgardīna Krisminta Efraima meita Garzeķe – vasarraibumains meitēns burkānkrāsas matiem kopā ar saviem draugiem Zirgu un pērtiķīti Nilsona kungu. Arī viņa ir kļuvusi bārene, taču ir cieši pārliecināta, ka pēc pazušanas jūrā tētuks tomēr ir izglābies un kļuvis par „nēģeru karali”, bet mirusī māmiņa kļuvusi par eņģeli un skatās uz viņu no debesīm.

Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” Teātra nodaļas un grupa Teātra studijas audzēkņu 26.maijā plkst.16.00 aicina tikties ar Pepiju, Anniku un Tomiju, kopā meklēt un atrast prieku, fantazēt un draiskoties. Būs daudz dziesmu un deju, būs daudz gluži neticamu notikumu. Ieeja – bez maksas!

Atgādinot Astridas Lindgrēnes stāstu: visapbrīnojamākā Pepijas īpašība ir spēja fantazēt. Šī īpašība izpaužas gan rotaļās, kuras Pepija izdomā, gan aizraujošajos stāstos par zemēm, kuras viņa apmeklējusi kopā ar savu tētuku, gan jociņos, par kuru upuriem visbiežāk kļūst pārlieku nopietni pieaugušie. Pat draugus Anniku un Tomiju urda jautājums, kāpēc lielie cilvēki neprot priecāties, neprot rotaļāties. Pepijas tēlā ir apslēpts katra bērna sapnis par spēku un cēlsirdību, bagātību un dāsnumu, brīvību un pašaizliedzību.

Iestudējuma 1.cēliens jau ticis spēlēts jauniešu teātra festivālā „Laimes lācis 2018”, kurš notiek Siguldas Mākslu skolā, kā arī XI Starptautiskajā bērnu un jauniešu teātru festivālā „...un es iešu un iešu!” uz Valmieras Drāmas teātra lielās zāles skatuves. Par izrādes iestudējumu saņemts 1.pakāpes diploms, bet Dāvis Gavars kā Tomijs jauniešu žūrijas vērtējumā ieguva Atzinību kā labākais pirmā plāna aktieris.

Vislielākais paldies radošajai komandai: Madarai Luīzei Muzikantei – dejas/kustības skolotājai, mūzikas un dziedāšanas skolotājam Kristapam Kiršteinam, grima skolotājai Agitai Zālītei. Viņu augstā profesionalitāte, cilvēciskais kontakts ar audzēkņiem un talants būt lieliskiem skolotājiem realizējies skaistā rezultātā. Iestudējuma scenogrāfe – Austra Hauks, kostīmu māksliniece – Evita Rusova, mūzikas un dziesmu tekstu autors – Arnis Mednis, audiomontāža – Arnolds Dimants.

Informāciju sagatavoja:
Mākslu skolas „Baltais Flīģelis”
Teātra nodaļas kursa un Teātra studijas vadītāja,
režisore Ārija Liepiņa-Stūrniece

 

Plašāka Siguldas pilsētas svētku programma pieejama šeit.

Siguldas pilsētas svētku publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi