×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-22
Siguldas pilsētas svētku piedāvājums ģimenēm ar bērniem

Ģimenēm ar bērniem Siguldas pilsētas svētku laikā šogad tiks piedāvātas divas brīnišķīgas Astridas Lindgrēnes izrādes „Karlsons” un „Pepija Garzeķe”. Sestdien pa dienu Maija parkā notiks Siguldas novada izglītības iestāžu kopīgi rīkotais mākslas un jaunrades darbu labdarības gadatirgus, bet Svētku laukumā varēs priecāties par varavīkšņu atspīdumiem Pecolli ziepju burbuļos. Svētdien Siguldas pilsdrupu estrādi piedejos lielas un mazas dejotāju kājas un ar mūzikas skaņām piepildīs pūtēju orķestris un kori.

Sestdien, 26.maijā, no plkst.10.30 līdz 12.30 Maija parkā notiks mākslas un jaunrades darbu gadatirgus, kurā iegūtie līdzekļi tiks ziedoti sociālā atbalsta centra „Cerību spārni” nodarbību telpas un zāles labiekārtošanai. Šajā laikā tiks atklāta arī īpaša Siguldas Valsts ģimnāzijas jauniešu radīta fotoizstāde „Viena diena Siguldā”. Ar defilē programmām pasākumu bagātinās Polijas Bialostokas pašvaldības Vispārējas, tehniskās un mehānikas skolu pūtēju orķestris, ko vada Franciszek Mocarski, un pūtēju orķestris „Sudrabskaņa”, ko vada Elmārs Rudzītis un Arnis Šmitiņš. Mazajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties Siguldas Sporta skolas organizētās aktivitātēs, kā arī izmēģināt Siguldas novada Jaunrades centra aizraujošos piedāvājumus.

No plkst.13.00 līdz 14.30 Svētku laukumā visi bērni un viņu vecākie tiek aicināti uz Latvijas Operetes teātra muzikālo izrādi „Karlsons”, kurā dzīvesprieka un asprātības pilnas ainas Ārnes Oita mūzikas pavadībā varēs piedzīvot krāsainas bērnības fantāzijas. Karlsons vienmēr ir ikviena bērna vislabākais draugs un rotaļu biedrs, jo allaž ir gatavs draiskulībām un brīvs no vecāku priekšrakstiem un aizspriedumiem.
Lomās: Valērija Koļago, Agris Krapivņickis vai Kārlis Rūtentāls, Laima Krīgere, Emīls Kivlenieks, Laura Purena, Artūrs Zvirbulis, Tatjana Kopača, Mārtiņš Gailis, Sabīne Krilova, Sandija Dovgane un Operetes orķestra instrumentālā grupa Madara Kalniņa vadībā. Režisors – Valdis Lūriņš.

Uzreiz pēc izrādes „Karlsons”, plkst.14.30, krāšņus burbuļus uzburs Pecolli burbuļu laboratorija. Uz Siguldas pilsētas svētkiem līdz ar burbuļu mākslinieku Pecolli būs atbraukuši arī zemūdens draugi – jūras zirdziņš, oktopuss, klauna zivtiņa un citi. Burbuļosim Siguldas svētkos kopā!

Plkst.16.00 lieli un mazi teātra mīļotāji tiek aicināti uz pirmizrādi „Pepija Garzeķe”, kas notiks koncertzālē „Baltais Flīģelis”. Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” Teātra nodaļas un grupa Teātra studijas audzēkņi dziedās, dejos un kopā ar Pepiju, Anniku un Tomiju fantazēs un draiskosies. Iestudējuma 1.cēliens jau ticis spēlēts jauniešu teātra festivālā „Laimes lācis 2018” un Starptautiskajā bērnu un jauniešu teātru festivālā „...un es iešu un iešu!” uz Valmieras Drāmas teātra lielās zāles skatuves. Par izrādes iestudējumu saņemts 1.pakāpes diploms, bet Dāvis Gavars kā Tomijs jauniešu žūrijas vērtējumā ieguva Atzinību kā labākais pirmā plāna aktieris. mūzikas un dziesmu tekstu autors – Arnis Mednis, audiomontāža – Arnolds Dimants, režisore – Ārija Liepiņa-Stūrniece.

Svētdien, 27.maijā, no plkst.16.00 Siguldas pilsdrupu estrādē ar novada jaunās paaudzes iejušanos šīs vasaras Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētku noskaņās izskanēs Siguldas pilsētas svētki. Vairāk nekā 700 novada bērni un jaunieši dziedās, dejos un muzicēs, kopīgā koncertā „Zaļā pļavā” izdzīvojot visu četru gadalaiku ritmus, lai atkal nokļūtu uz vasaras sliekšņa un ar aizrautību mestos vasaras notikumos. Koncertā dziedās pieci kori no Siguldas 1.pamatskolas un Siguldas pilsētas vidusskolas, dejos 24 deju grupas no Siguldas pilsētas vidusskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas deju kolektīva „Vizbulīte”, Siguldas 1.pamatskolas deju kolektīva „Purenīte”, Allažu pamatskolas deju kolektīva „Avotiņi” un Laurenču sākumskolas. Koncertā muzicēs arī Siguldas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” un Siguldas Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris „Sudrabskaņa”, bet koncerta programmu vadīs Mākslu skolas Teātra nodaļas audzēkņi.

Ieeja visos pasākumos – bez maksas.

Plašāka Siguldas pilsētas svētku programma pieejama šeit.

Siguldas pilsētas svētku publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi