×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-23
Atklāta izstāde „1.pasaules karš Mores pagastā”

19.maijā biedrība „Mores muzejs” Siguldas pašvaldības finansēta kultūras projektā „Muzeju nakts pasākums Mores kauju muzejā 2018” organizēja Muzeju nakts pasākumu.

Šī gada Muzeju nakts tēma bija „Šūpulis”. Mores muzejs pievērsās 100 gadu vecu notikumu izpētei Mores pagastā. Tas bija 1.pasaules kara laiks – laiks, kad kara un revolūciju liesmās dzima mūsu valsts Latvija un skarbo „šūpuli” darināja latviešu strēlnieki.

Pasākuma gaitā senie notikumi atdzima Mores tautas nama amatierteātra dalībnieces Ineses Kļaviņas lasītajos morēniešu atmiņu stāstos un vēstures pētnieces Daces Eipures stāstā par Nītauri. Latviešu strēlnieku izcīnīto „Peļņu” kauju vēsturisko nozīmi savā uzrunā uzsvēra Latviešu strēlnieku apvienības Cēsu nodaļas vadītājs Ēvalds Krieviņš, bet pasākumu ar strēlnieku dziesmām pieskandēja vīru vokālais ansamblis „Neprāts” no Priekuļiem.

Oficiālās daļas noslēgumā tika atklāta izstāde par 1.pasaules kara notikumiem Morē, kas veltīta Latvijas valsts simtgadei un būs apskatāma muzeja darba laikā līdz šā gada 18.novembrim. Materiālus izstādei izpētīja un apkopoja biedrība „Mores muzejs” kopā ar Latviešu strēlnieku apvienības Cēsu nodaļas aktīvistiem.

Muzeju nakts pasākuma laikā apmeklētāji varēja ne tikai iepazīties ar muzeja ekspozīcijām, bet arī savu veiklību un spēku samērot atrakcijās biedrības „Reāls piedzīvojums” piedāvājumā. Mores ekoloģisko saimniecību saimnieces priecājās par lielo piekrišanu viņu produkcijai „Bufetē “Mores garša””. Nosalušos sasildīja uz ugunskura vārīta „Pavasara burvju” tēja.

Pasākumu līdzfinansē Siguldas novada pašvaldība.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi