×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-29
Norvēģu grupas „A-ha” koncertu Siguldā iesildīs „Zodiac”

Visu laiku komerciāli sekmīgākā Latvijas mūzikas albuma „Disco Alliance” autori, vieni no Latvijas elektroniskās mūzikas pionieriem, komponista Jāņa Lūsēna vadītais kolektīvs „Zodiac” būs īpašais viesis Norvēģijas grupas „A-ha” koncertā, kas 17.jūlijā notiks Siguldas pilsdrupu estrādē.

Padomju elektroniskās mūzikas aizsācēji, Latvijas grupa „Zodiac” jeb „Zodiaks” savus mūzikas eksperimentus ar kosmiskām skaņām sākuši jau 70. gados, uzstājoties ar tam laikam neierasto elektroniski sintētisko mūziku, iedvesmojoties no tādiem izpildītājiem kā Žans Mišels Žārs, „Space” un „Kraftwerk”. Grupas muzikālie eksperimenti ieguva klausītāju atbalstu un mīlestību ne tikai PSRS, bet arī Japānā, Austrijā, Somijā un citās pasaules valstīs. „Zodiac” ieraksts „Disco Alliance” 1980.gadā kļuva par pirmo mūzikas albumu visā PSRS, kas ar savu mūsdienīgumu un trāpīgajām melodijām bija līdzvērtīgs Rietumu popmūzikas hitiem. Skaņuplate piedzīvoja rekordlielu tirāžu, jo tika pārdoti vairāk nekā 20 miljoni ieraksta kopiju.

Pēc pašķiršanās deviņdesmito gadu sākumā, grupa savu pirmo atkalapvienošanos piedzīvoja 2005.gadā, kad tā uzstājās Krievijas festivālā „Diskoteka 80”, izpildot instrumentālās kompozīcijas no grupas pirmajiem diviem albumiem. Pēc šī koncerta atkal sekoja ilgāka pauze, kas tika pārtraukta 2013.gadā, kad „Zodiac” uzstājās festivālā „Positivus” kā vieni no galvenajiem māksliniekiem un atsāka savu muzikālo darbību.

„A-ha” tiek dēvēta par Norvēģijas eksportētāko grupu, kas nospēlējusi tūkstošiem koncertu visā pasaulē, tostarp Latvijā. Nesen klajā nācis „A-ha” akustiskais albums „Summer Solstice”, un nākamgad mūziķi dosies pasaules turnejā, kurā akustiskais izpildījums mīsies ar koncertu sēriju „Electric Summer”. 17.jūlijā grupa uzstāsies Siguldas pilsdrupu estrādē, piedāvājot klausītājiem gan laika pārbaudi izturējušos lielākos hitus jaunā skanējumā, gan pavisam jaunas kompozīcijas.

Mūzikas cienītāju mīlestību 35 gadu garumā grupa „A-ha” nopelnījusi ar tādiem hitiem kā „Take on me”, „Lifelines”, „The sun always shines on TV” un citiem. 2010.gadā grupa viesojās Rīgā, kur pulcēja fanu tūkstošus.

Biļetes pieejamas „Biļešu serviss” tirdzniecības vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi