×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-30
PAPILDINĀTS: Notiks Dziesmu un deju svētku konkursu pusfināli un fināli

Nedēļas nogalē Rīgā notiks XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku deju, pūtēju orķestru un koklētāju ansambļu konkursu fināli, kā arī koru konkursa pusfināls. Lepojamies ar pieciem mūsu novada kolektīviem, kas izcīnījuši iespēju tur piedalīties un sacensties ar labākajiem savas nozares kolektīviem.

2.jūnijā no plkst.9.00 līdz 22.00 Lielajā Ģildē notiks Latvijas pūtēju orķestru konkurss, kurā sacentīsies 25 labākie pūtēju orķestri no visas Latvijas. No plkst.9.00 finālskatē piedalīsies pūtēju orķestris „Sudrabskaņa”, kuru vada Elmārs Rudzītis un Arnis Šmitiņš. Repertuārā izskanēs Andra Riekstiņa „Jūrnieku deja” no svītas „Sena Partita”, Andra Riekstiņa „Burē” no cikla „Senās Rīgas dejas”, kā arī Aivara Krūmiņa variācijas par latviešu tautasdziesmu „Aiz kalniņa” un R.V.Smita „Lielā lokomotīvju pakaļdzīšanās”. Savukārt no plkst.16.00 uzstāsies Siguldas novada Kultūras centra Absolventu pūtēju orķestris, ko vada Andris Muižnieks. Repertuārā būs Aivara Krūmiņa „Svīta” un Andra Baloža „Lidojums”. Savukārt Latvijas Universitātes Lielajā aulā no plkst.10.00 notiks koru konkursa pusfināls, kurā no plkst.19.00 uzstāsies Jāņa Baltiņa vadītais Siguldas novada Kultūras centra jauktais koris „Atvars”. Viņu izpildījumā izskanēs dziesmas – Emīla Dārziņa un Raiņa „Lauztās priedes”, Pētera Barisona un Viļa Plūdoņa „Pa zvaigžņu ceļu” un latviešu tautas dziesma Madaras Pētersones apdarē „Vējamāt’”.

3.jūnijā no plkst.13.00 Dailes teātrī notiks deju kolektīvu konkurss, kurā par Dziesmu un deju svētku divām Lielajām balvām sacentīsies 18 kolektīvi. No plkst.13.00 uzstāsies D grupas kolektīvi, tai skaitā Siguldas novada Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs „Dūka”, ko vada Ieva Roķe. Kolektīvs izdejos dejas „Pats par savu naudu dzēru” Jāņa Purviņa horeogrāfijā (grupas „Iļģi” mūzika), „Sinču prīkša” Ilmāra Dreļa horeogrāfijā (tautas mūzika Eināra Lipska apdarē), kā arī „Rūnu raksti” Jāņa Purviņa horeogrāfijā (tautas mūzika Dāvja Stalta apdarē). No plkst.15.00 sacentīsies A grupas deju kolektīvi, tostarp Indras Ozoliņas vadītais Siguldas pagasta Kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „Vizbulīte”. Dejotāju repertuārā būs dejas – „Dejotprieks” Ulda Žagatas hofreogrāfijā (Jāņa Grigaļa mūzika), „No tautas dveselītes” Viļņa Birnbauma horeogrāfijā (Edgara Lindes mūzika), kā arī „Meitu māte” Jāņa Ērgļa horeogrāfijā (tautas mūzika Artura Uškāna apdarē).

Aicinām atbalstīt mūsu kolektīvus klātienē. Ieeja visos pasākumos – bez maksas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi