×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-05-31
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolnieks ieguvis prestižu stipendiju

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstniecība Latvijā un „American Councils for International Education” katru gadu aicina skolēnus piedalīties FLEX (Future Leaders Exchange) apmaiņas programmā. To sponsorē ASV Valsts departaments un programmas nolūks ir dot iespēju talantīgiem un zinātkāriem Latvijas skolēniem vienu mācību gadu dzīvot Amerikas viesģimenē un mācīties Amerikas vidusskolā. Ar vecāku atbalstu un iedrošināšanu Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.a klases izglītojamais Matīss Zakatistovs sīvā konkurencē, izturot vairākas atlases kārtas, kārtojot angļu valodas prasmju pārbaudi, esejas pārbaudījumu, kā arī piedaloties intervijā,  ir ieguvis prestižo stipendiju, kas viņam ļaus gadu dzīvot un mācīties ASV.

FLEX programma dod iespēju jauniešiem, kuri atlases procesā ir demonstrējuši arī līderības potenciālu, personīgi iepazīt ASV vērtības un kultūru. Matīss uz ASV dosies jau augustā, lai satiktu viesģimeni, pie kuras dzīvos vienu gadu, kā arī iepazīs Amerikas skolu un skolasbiedrus. FLEX programmas ietvaros Matīss ceļos uz dažādām ASV pilsētām, kur tiksies ar politiķiem, žurnālistiem un uzņēmējiem, kuri jauniešiem stāstīs par valsts pārvaldi, ikdienu un darbu Amerikā.

Par stipendijas iegūšanu Matīss saka: „Es saprotu, ka tas ir gan liels gods, gan arī atbildība. Esmu ļoti priecīgs un izprotu vērtības, kuras ir nepieciešamas, lai Latvijā cilvēkiem būtu iespēja dzīvot taisnīgā valstī. Es vēlos nākotnē tās īstenot ar savu darbu un turpmāko dzīvi!“

Matīss atgriezīsies Latvijā pēc gada, lai turpinātu mācības Siguldas Valsts ģimnāzijā. Viņš ir pārliecināts, ka vērtīgo ASV pieredzi varēs izmantot arī dzimtenē, lai kopā ar skolasbiedriem veidotu aizraujošu skolas dzīvi, lai Siguldas Valsts ģimnāzija kļūtu par izcilāko Latvijas skolu.

FLEX programmu izveidoja ASV Kongress 1992.gadā. Tā ir pilnībā finansēta vidusskolēnu apmaiņas programma uz ASV gada ietvaros. Šobrīd, savā divdesmit ceturtajā gadā, FLEX programma ir nodrošinājusi stipendijas vairāk nekā 24 000 vidusskolēniem no Eiropas, Eirāzijas un Vidusāzijas.

Informāciju sagatavoja:
Anita Millere
Siguldas Valsts gimnāzijas
9.a klases audzinātāja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi