×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-06-04
Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena Siguldas novadā

14.jūnijā plkst.17.00 pie piemiņas akmens „Lielā Stēla” notiks Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas atceres pasākums.

Tajā klātesošos uzrunās Siguldas novada pašvaldības pārstāvis un Latvijas Politiski represēto apvienības Siguldas nodaļas vadītājs Juris Ivars Čivčs. Spēka melodijas atskaņos Siguldas Mākslu Skolas „Baltais Flīģelis” pūtēju orķestra „Sudrabskaņa” dalībnieki un spēka vārdus ierakstīsim savās sirdīs kopā ar Siguldas tautas teātra aktieri Marģeru Skudru.

1941.gada naktī no 13. uz 14.jūniju notika Latvijas iedzīvotāju izsūtīšana uz PSRS soda nometnēm un piespiedu nometināšanas vietām, kā rezultātā daudzi no viņiem gāja bojā bada, slimību un necilvēcīga darba dēļ.

No Latvijas izsūtīja vairāk nekā 15 000 cilvēku. 78% pieaugušo vīriešu tika šķirti no ģimenēm un ieslodzīti nometnēs Krasnojarskas novadā, Novosibirskas apgabalā un Kazahstānas ziemeļu rajonos, kur  PSRS Iekšlietu ministrijas speckomandantūru uzraudzībā galvenokārt bija jāstrādā mežrūpniecības uzņēmumos, kolhozos un padomju saimniecībās. 341 Latvijas iedzīvotājam tika izpildīts nāves sods. Ieslodzījuma vietās nomira 2815 cilvēki. Deportētās sievietes, bērnus un gados vecos cilvēkus izsūtīja mūža nometinājumā, kur nomira vairāk nekā 1900 izsūtīto Latvijas pilsoņu. Kopā no 1941.gadā izsūtītajiem gāja bojā 4884 cilvēki, kas ir 34% no visiem deportētajiem.

Atceroties traģiskos vēstures notikumus, šajā dienā pie ēkām paceļami valsts karogi sēru noformējumā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi