×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-06-05
Iesniegumu laulības reģistrēšanai var iesniegt arī elektroniski

No 1.jūnija pāriem, kuri vēlēsies laulāties kādā no Latvijas Dzimtsarakstu nodaļām, būs iespēja iesniegumu par laulības noslēgšanu iesniegt arī elektroniski, tādējādi atvieglojot iesniegumu iesniegšanas kārtību un veicinot ātrāku saziņu ar Dzimtsarakstu nodaļu. Iesnieguma veidlapa, kas pieejama Tieslietu ministrijas tīmekļa vietnē, jāaizpilda abām personām, jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu un jānosūta uz Dzimtsarakstu nodaļas e-pastu, kurā pāris vēlēsies noslēgt laulību.

Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inita Vīgante skaidro, ka, saņemot elektroniski nosūtīto iesniegumu uz e-pasta adresi inita.vigante@sigulda.lv, Dzimtsarakstu nodaļas darbinieks vienas darbdienas laikā uz e-pasta adresi, no kuras iesniegums saņemts, nosūtīs apstiprinājumu par tā saņemšanu un ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas pārbaudīs iesniegumā norādīto informāciju un sniegs atbildi par ceremonijas norisi vai lūgs veikt nepieciešamos precizējumus. Pāriem, kuri vēlas izmantot šo e-pakalpojumu, vēlams iepriekš sazināties ar Dzimtsarakstu nodaļu, zvanot uz tālruņa numuru 67385829 vai 67973300, lai vienotos par laulības reģistrācijas laiku un vietu. I.Vīgante atgādina, ka Dzimtsarakstu nodaļas laulību reģistrācijas kalendārā, kas pieejams Siguldas novada pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, redzami tuvākajā pusgadā laulībām pieejamie datumi un laiki, lai pāri laulību reģistrācijas ceremoniju var ieplānot laicīgi.

Atgādinām, ka kopš 2016.gada 1.janvāra un gadījumos, ja abu personu deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novadā ne mazāk kā 12 mēnešus no iesnieguma par laulības reģistrāciju iesniegšanas dienas, laulības reģistrācija ir bez maksas. Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļas sniegto maksas pakalpojumu cenrādis nosaka, ka svinīgās laulību reģistrācijas maksa ir 87 eiro. Gadījumos, ja laulību Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēs pāris, kur viens no laulātajiem vismaz gadu ir deklarējies Siguldas novadā, ceremonijas maksa ir 43,50 eiro. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem laulības pieteicējiem neatkarīgi no tā, vai laulību ceremonija ir bez maksas vai par maksu, ir jāsedz valsts noteiktā nodeva par laulības reģistrāciju 14 eiro apmērā.

Siguldas Jaunās pils rekonstrukcijas laikā Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļa svinīgās laulību reģistrācijas ceremonijas veic koncertzālē „Baltais Flīģelis”, bet vasaras nogalē nelielas laulību ceremonijas līdz 20 personām varēs notikt arī Siguldas pils kompleksa restaurētajā muižas ēkā.

2017.gadā Siguldas novadā reģistrētas 189 laulības – 141 Dzimtsarakstu nodaļā un 48 novada baznīcās. Iespēju bez maksas salaulāties izmantojuši 20 pāri, savukārt 15 pāros viens no laulātajiem ir bijis siguldietis, tādēļ laulību ceremonija bijusi par puscenu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi