×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-06-14
Aicina uz radošām lasītveicināšanas nodarbēm bibliotēkā

Siguldas novada bibliotēka ir pievienojusies izdevniecības „Liels un mazs” uzsāktajam lasītveicināšanas projektam „Mūsu mazā bibliotēka”. Šī projekta mērķauditorija ir četrus līdz astoņus gadus veci bērni, un tas ilgs līdz 2019.gada maijam, lai veicinātu bērnu interesi par literatūru un ilustrāciju, kā arī rosinātu bērnus uz dažādām radošām nodarbēm.

Projektā „Mūsu mazā bibliotēka” līdz ar grāmatām no izdevniecības „Liels un mazs” projekta dalībnieki saņems dažus rosinošus uzdevumus un sarunu tēmas, ko pēc izvēles varēs izmantot darbā ar bērniem.

Rudenī dalībniekiem piedāvās bezmaksas darba burtnīcas ar uzdevumiem bērniem. Darba burtnīcās bērni sastaps grāmatās iepazītos varoņus, bet uzdevumi būs saistīti ar skaitīšanu, lasīšanu, rakstīšanu, zīmēšanu un citām nodarbēm.

Motivējoši, ka 2018.gada oktobrī un 2019.gada februārī Latvijā viesosies grāmatu ilustratori no Polijas, Slovēnijas un Igaunijas, kas tiksies ar projektā iesaistītajiem bērniem, vadīs darbnīcas, stāstīs par savu grāmatu un valsti, taču viņi dosies ciemos pie bērniem, kas projektā iesaistījušies visaktīvāk.

Projektā „Mūsu mazā bibliotēka” darbam ar bērniem iekļautas šādas grāmatas:

  • Pšemislavs Vehterovičs, Marta Ludviševska „Vista vai ola?” (tulkojusi Ingmāra Balode);
  • Pšemislavs Vehterovičs, Emilija Džubaka „Lūdzu, apskauj mani” (tulkojusi Ingmāra Balode);
  • Majda Korena, Agata Dudeka „Uzvāri man pasaciņu! ” (tulkojusi Māra Gredzena);
  • Peters Svetina, Damjans Stepančičs „Brīnumu gredzens” (tulkojusi Māra Gredzena);
  • Hilli Randa, Katerīne Zaripa „Sniegbaltais un ogļmelnais” (tulkojusi Maima Grīnberga);
  • Mārtiņš Zutis „Nenotikušais atklājums”.

Dalībai projektā pieteikties un papildu informāciju iegūt var Siguldas novada bibliotēkā.

19.jūnijā norisināsies 1.lasītveicināšanas nodarbība, kurā klātesošie varēs uzzināt vairāk par M. Korenas un A. Dudekas grāmatiņu „Uzvāri man pasaciņu!”.

Vasaras sezonā nodarbības vēl notiks 26.jūnijā, 3. un 10.jūlijā, kurās varēs vairāk uzzināt par P.Vehteroviča grāmatiņu  „Lūdzu, apskauj mani”. Projekts turpināsies rudens sezonā, sākot ar septembri.

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi