×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-06-14
Tuvojas lielākie orientēšanās sporta svētki Siguldā

Augusta sākumā Sigulda kļūs par orientēšanās sporta galvaspilsētu, jo no 3. līdz 12.augustam Latvija rīko 35.pasaules čempionātu orientēšanās sportā, un daļa sacensību noritēs tieši Siguldā un tās apkārtnē.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā Latvijā notiks pirmo reizi un tas pulcēs vairāk nekā 300 spēcīgākos sportistus no vairāk nekā 50 pasaules valstīm, tostarp no Brazīlijas, Kolumbijas, Austrālijas un pat Korejas Republikas un Jaunzēlandes. Sacensībās tiks izcīnīti 10 medaļu komplekti piecās disciplīnās, no kurām trīs noritēs Siguldā.

7.augustā sacensības notiks vidējā distancē un šo sacensību centrs būs Fischer Slēpošanas centrā Laurenčos. Pasaules labākie orientieristi gan vīriešu, gan sieviešu grupās distancē dosies no plkst.12.00 līdz 17.30. Īpaši aizraujošas solās būt sacensības stafetēs, kas notiks 9.augustā Turaidā – sacensību centrs būs Dziesmu dārzā, un sacensību starts ir plkst.14.00. Šajās sacensībās it īpaši ir nepieciešams skatītāju atbalsts, jo Latvijas izlase cīnīsies par medaļu. Pērn pasaules čempionātā sieviešu komanda ierindojās 5.vietā, kas ir augstākais rezultāts, kādu Latvijas komanda līdz šim sasniegusi pasaules čempionātos. Bet 11.augustā no plkst.12.00 līdz 18.00 turpat Turaidā sportisti cīnīsies par medaļām garajā distancē.

Jāatzīmē, ka pasaules čempionāts orientēšanās sportā ir aizraujošs arī skatītājiem, tāpēc siguldieši un pilsētas viesi var droši doties uz sacensību centriem, lai izbaudītu pasaules čempionāta gaisotni un justu līdzi sportistiem. Sacensību centri tiks īpaši izveidoti tā, lai līdzjutēji nepalaistu garām ne startu, ne finišu, ne arī aizraujošākos notikumus distancē, turklāt modernās tehnoloģijas ļaus arī no skatītāju tribīnēm sekot līdzi sportistu gaitām mežā.

Siguldieši un pilsētas viesi tiek aicināti arī uz apbalvošanas ceremonijām, kas notiks Siguldas stacijas laukumā, kur ne tikai tiks pasniegtas medaļas pasaulē labākajiem orientieristiem, bet arī klātesošos ar koncertiem priecēs Latvijas mūziķi. Apbalvošanas ceremonijas notiks 8.augustā plkst.19.00 un 10. augustā plkst.19.00, bet garās distances uzvarētāji tiks sumināti un pasaules čempionāta noslēguma ceremonija notiks 11.augustā plkst.18.10 Turaidas muzejrezervāta Dziesmu dārzā.

Informējam, ka no 8.augusta plkst.8.00 līdz 10.augusta plkst.22.00 būs slēgtas Dzelzceļa stacijas durvis izejai uz pilsētu.

Pasaules čempionāts ir lieliska iespēja siguldiešiem un pilsētas viesiem vaigā redzēt pasaulē spēcīgākos orientieristus, kā arī atbalstīt Latvijas sportistus. Atgādinām, ka Latvija jau var lepoties ar vienu pasaules čempionu – 2012.gadā Šveicē Edgars Bertuks kļuva par zelta medaļnieku vidējā distancē.

Lai vislabāk varētu izbaudīt pasaules čempionāta atmosfēru un iejusties pasaules elites sportistu lomā, ikvienam interesentam ir iespēja piedalīties atklātajās sacensībās „Latvia O-Week”.

Paralēli pasaules čempionātam no 6.augusta līdz 10.augustam Siguldā notiks arī Eiropas meža darbinieku orientēšanās čempionāts ar dalībnieku gājienu un atklāšanas ceremoniju 6.augustā plkst.20.00.

UZMANĪBU! 6.augustā plkst.20.00 Eiropas meža darbinieku orientēšanās čempionāta dalībnieku gājiena laikā plānoti satiksmes ierobežojumi Siguldas pilsētā maršrutā Siguldas dzelzceļa stacija–Pils iela–Siguldas pilsdrupas.

Papildu informācija par visiem minētajām pasākumiem https://www.woc2018.lv.

 

 

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi