×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-07-13
Apstiprināts Siguldas siltumapgādes attīstības un rekonstrukcijas plāns
Siguldas novada pašvaldības domes sēdē 14.jūnijā tika apstiprināts Siguldas siltumapgādes attīstības un rekonstrukcijas plāns, kurā noteikti īstermiņa un ilgtermiņa uzdevumi siltumapgādes attīstībai Siguldas novadā.
 
Balstoties uz esošās situācijas novērtējumu, noteikti turpmākās attīstības virzieni. A alternatīva īstermiņā, līdz 2021.gadam, paredz, ka siltumenerģiju SIA „Wesemann–Sigulda” turpina iepirkt no koģenerācijas iekārtām, kā arī uzņēmums veic siltumtrašu rekonstrukciju un nodrošina šķeldas katla kapitālo remontu. B alternatīva vidējā termiņā, līdz 2025.gadam, paredz, ka SIA „Wesemann–Sigulda” uzstāda jaunu šķeldas katlu karstā ūdens slodzes segšanai, kā arī, ņemot vērā patērētāju pieprasījumu, veic jaunu siltumtīklu izbūvi. Savukārt C alternatīva ilgtermiņā, līdz 2034.gadam, paredz, ka SIA „Wesemann–Sigulda” izvērtē jauna šķeldas katla uzstādīšanu un šo risinājumu salīdzina ar citiem potenciālajiem pasākumiem.
 
Atgādinām, ka šobrīd kā pamata kurināmo Siguldas pilsētas centralizētajā siltumapgādes sistēmā izmanto koksnes šķeldu. Ņemot vērā kopējo saražoto siltumenerģiju, ar koksnes šķeldu tiek saražoti 63,6% siltumenerģijas, savukārt dabasgāzes koģenerācijas iekārtām iepirktā siltumenerģija veido 29,9%. Dabasgāze tiek izmantota lokālajās katlumājās, kā arī karstā ūdens siltuma slodzes segšanai.
 
Jau ziņots, ka SIA „Wesemann–Sigulda” arī šovasar turpina maģistrālo siltumtīklu rekonstrukciju – līdz septembra beigām maģistrālo siltumtīklu pārbūve tiks veikta Krišjāņa Barona ielā divos atsevišķos posmos ar kopējo trases garumu – 800 metri. Maģistrālo siltumtīklu rekonstrukcija tiek veikta, lai samazinātu siltumenerģijas zudumus pārvades un sadales sistēmās virzienā no centrālās katlu mājas uz pilsētu. SIA „Wesemann–Sigulda” līdz šim jau rekonstruējis siltumtīklus 14,36 kilometru garumā, kas veido 90,4% no kopējā siltumtīklu garuma. 2017.gadā siltumenerģijas zudumi pārvades sistēmā bija vairs tikai 15,1%, salīdzinot ar siltuma zudumiem 2004.gadā, kad tie veidoja pat 30%. Pateicoties veiktajām investīcijām, 2017.gada sākumā siltuma tarifs Siguldā tika samazināts par 7,9%.
 
Siguldas siltumapgādes attīstības un rekonstrukcijas plāns pieejams šeit

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi