×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-07-16
Siguldā notiek Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi

Siguldas Mākslu skolā „Baltais Flīģelis” no 17. līdz 26.jūlijam notiek XIII Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi „Baltijas mūzikas ceļš”, kuru laikā ir iespēja bez maksas apmeklēt dažādus koncertus.

Meistarkursos notiks instrumentālās, vokālās un kameransambļu meistarklases, elektroakustiskās mūzikas programmas apguve, kompozīcijas un mūzikas teorijas semināri un diskusijas, aplūkota mūzikas publicistikas un kritikas prakse, ritmikas un dejas improvizācija, vokālie un vokāli instrumentālie ansambļi. Liela uzmanība tiks pievērsta Baltijas mūziķu daiļradei un tās interpretācijai – lekcijās studenti pilnveidos zināšanas par Baltijas valstu akadēmisko un tautas mūziku, atskaņotājmāksliniekiem, kultūras attīstību un nākotnes virzieniem.

Lekcijās ar topošajiem akadēmiskās mūzikas atskaņotājmāksliniekiem un pedagogiem savā pieredzē dalīsies izcili lektori un mācībspēki no 14 valstīm – Latvijas, Lielbritānijas, ASV, Austrālijas, Austrijas, Dānijas, Grieķijas, Igaunijas, Lietuvas, Meksikas, Polijas, Šveices, Turcijas un Vācijas.

Meistarkursu laikā notiks vairāki pedagogu un dalībnieku bezmaksas koncerti, kas atklās daudzveidīgās interpretāciju iespējas latviešu, lietuviešu un igauņu mūzikas lappusēs:

  • otrdien, 17.jūlijā, plkst.17.00 notiks atklāšanas koncerts, kurā piedalīsies pašmāju kameransamblis „Altera Veritas”. Kvartetā muzicē: Anda Eglīte (kokle un basa kokle), Ieva Mežgaile (kokle un basa kokle), Kaspars Gulbis (akordeons) un Andis Klučnieks (flauta);
  • ​trešdien, 18.jūlijā, plkst.19.00 komponista Pētera Plakida piemiņas koncerts, kurā piedalīsies meistarkursu vadītāji un viesi: A.Dārziņa, H.Hansena, A.Jankava, E.Kiršfelds, D.Krenberga, J.Laurs, R.Lipinaityte, L.Skride, J.Tretjuks un V.Zilberts;
  • ceturtdien, 19.jūlijā, plkst.19.00 meistarkursu vadītāju pirmais koncerts „Latviešu un igauņu mūzikas ceļi”, kurā piedalīsies Ē.Kiršfelds, D.Krenberga, H.Hansena, G.Larsens, K.Norvelis, A.Osokins, J.Porietis, L.Skride, I.Šļubovska-Kancēviča, T.Timofejevs, A.Vīksne, D.Zandberga, L.Zariņa un V.Zilberts;
  • piektdien, 20.jūlijā, plkst.19.00 meistarkursu vadītāju otrais koncerts „Latviešu un lietuviešu mūzikas ceļi”, kurā piedalās M.Circens, A.Dārziņa, A.Egliņa, A.Kazlausks, I.Kudiņa, I.Kundziņa, A.Krikšķiūnaite, J.Laurs, R.Lielmane, R.Lipinaityte, L.Skride, I.Šmite, R.Zariņš, trio „Art-i-Shock” (A.Egliņa, E.Endzele, G.Šnē);
  • sestdien, 21.jūlijā, plkst.15.00–17.00 „Ritmika un dejas improvizācija” ar lektori Viju Vētru;
  • sestdien, 21.jūlijā, plkst.19.00 „Beztalantu vakara” koncerts;
  • svētdien, 22.jūlijā, plkst.11.00 „Muzikālās brokastis” Siguldas pils kompleksā, bet plkst.12.30 garīgās mūzikas koncerts Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā;
  • 22., 23. un 24.jūlijā plkst.19.00, kā arī 25.jūlijā plkst.20.30 meistarkursu dalībnieku koncerts;
  • otrdien, 24.jūlijā, plkst.16.30 jauno komponistu skaņdarbu koncerts ar elektroniku;
  • trešdien, 25.jūlijā, plkst.19.00 trio „Art-i-Shock” un meistarkursu vadītāju koncerts „Jauno komponistu jaundarbu pirmatskaņojumi”;
  • ceturtdien, 26.jūlijā, plkst.16.00 meistarkursu noslēguma koncerts, kurā meistarkursu dalībnieku kamerorķestris diriģenta Normunda Dreģa vadībā atskaņos Georga Pelēča koncertu vijolei, klavierēm un kamerorķestrim „Nevertheless” un kurā piedalīsies meistarkursu kamerorķestris un solisti L.Zariņa un R.Zariņš Normunda Dreģa vadībā, kā arī meistarkursu kamerkoris A.Kuprisas vadībā. Koncertā piedalīsies arī meistarkursu koklētāju ansamblis A.Eglītes vadībā un meistarkursu dalībnieku kameransambļi.

Visos koncertos ieeja – bez maksas.

Plašāka informācija par meistarkursiem „Baltijas mūzikas ceļš” pieejama šeit.

Meistarkursu pirmsākumi meklējami trīs Starptautiskajās latviešu jauno mūziķu radošajās nometnēs Kanādā. Kopš 1994.gada Latvijā ir organizētas 12 šādas nometnes, kas laika gaitā ar savu augsto profesionālo līmeni ieguvušas meistarkursu statusu. Meistarkursu mērķis ir sekmēt latviešu jauno mūziķu profesionālās meistarības pilnveidi.

 

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi