×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-07-20
Siguldas novadā vairāk nekā 70% iedzīvotāju šķiro atkritumus
Salīdzinot ar 2016.gadu, atkritumu šķirotāju skaits Siguldas novadā pieaudzis par gandrīz ceturtdaļu, savukārt pērn Siguldas novadā sadzīvē radušos atkritumu apjoms ir samazinājies par 6%, informē SIA „Jumis” pārstāvji.
 
Saskaņā ar SIA „Jumis” veikto Siguldas novada iedzīvotāju aptauju, 72% Siguldas iedzīvotāju šķiro atkritumus. 83% apgalvo, ka šķiro stikla iepakojumu, 82% šķiro videi kaitīgās nolietotās baterijas, 80% šķiro papīra un kartona iepakojumu, bet 74% novadnieku aptaujā atbild, ka šķiro plastmasas iepakojumu.
 
Rezultāti rāda, ka atkritumu šķirošana atkritumu dalītās savākšanas punktos ir pieaugusi. Salīdzinot ar 2016.gadu, pērn Siguldas novadā sašķirots par aptuveni 17% vairāk plastmasas un stikla iepakojuma, kā arī papīrs un kartons.
 
Vidēji viens Siguldas novada iedzīvotājs gada laikā nošķiro 13 kilogramus papīra, 12 kilogramus stikla pudeles un burkas, 11 kilogramus plastmasas iepakojumu.
 
Siguldas novada iedzīvotāji ļoti aktīvi iesaistās atkritumu nodošanas akcijās. SIA „Jumis” maijā rīkoja bezmaksas lielgabarīta, zaļo un dārza atkritumu savākšanu, kuras laikā kopā tika savākti aptuveni 200 kubikmetru atkritumu. 
 
SIA „Jumis” nodrošina 38 sadzīves atkritumu dalītās savākšanas punktus. Patlaban Siguldas novadā kopā izvietoti publiski pieejami 83 konteineri stikla iepakojumam un 53 konteineri vieglajam iepakojumam.
 
Jūnijā izveidoti trīs jauni dalīti vākto šķiroto atkritumu punkti – pie tirdzniecības centra „Šokolāde”, „Raibais Suns” un pie „Elvi” veikala Vidus ielā 1. Izveidoti jauni dalīti vākto šķiroto atkritumu maršruti privātpersonām – bezmaksas šķirošanas maisu sistēma.
 
Informāciju sagatavoja:
SIA „Eco Baltia” grupas 
sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Ilze Čikule

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi