×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-07-25
Notiks svētki bērniem Turaidas muzejrezervātā

Svētdien, 5.augustā, no plkst.15.00 līdz 18.00 Turaidas pils pagalmā notiks īpašs pasākums bērniem – svētki „Turaidas pils pieder bērniem!”, kuru tēma Latvijas valsts simtgades gadā būs „Valsts vara senāk un mūsdienās”.

Pasākumā bērniem saprotamā veidā tiks skaidroti jēdzieni, kas ir valsts, tās pārvaldnieki un kādi ir viņu pienākumi. Notiks radošās darbnīcas, tiks piedāvātas interaktīvas ekskursijas bērniem un vecākiem, izziņu pastaigas, aplūkojot pils ekspozīcijas. Notiks topošās galda spēles „Kļūsti par fogtu Turaidā!” prezentācija, galda spēli apmeklētāji varēs izmēģināt kopā ar pils pārvaldnieku – fogtu.

Radošās darbnīcas tiks organizētas, iepazīstot valsts un tās pārvaldes terminus un pils pārvaldnieka pienākumus. Ikviens varēs piedalīties septiņās radošajās darbnīcās – dzimtas ģerboņa gatavošana, aritmētika – nodevu iekasēšana, seno mērvienību apgūšana, valsts robežu apzināšana, runas māksla, augu dziedinošās gudrības, jauno bruņinieku spēka spēles.

Pasākuma laikā plkst.17.00 notiks Liepājas ceļojošā leļļu teātra izrāde „Šņāpuļa piedzīvojumi”, būs pasaku brīži „Stāsti un pasakas par valdniekiem” pašiem mazākajiem, kā arī citas izglītojošas aktivitātes un mākslinieciski priekšnesumi.

Svētku programma

  • plkst.15.00–15.30 svētku atklāšana un stāsti par varu senāk un mūsdienās;
  • plkst.15.30–16.00 izziņas pastaiga Turaidas pilī „Valdnieki un viņu varas simboli” kopā ar direktores vietnieci zinātniskajā darbā Viju Stikāni;
  • plkst.16.00–16.30 viduslaiku mūzikas koncerts, kurā muzikālā priekšnesumā uzstāsies Dārta Treija (balss) un Lenards Gotlubs (lauta);
  • plkst.16.30–17.00 notiks ekskursija „Vācu valdnieki Turaidas pilī” kopā ar pētnieci Ievu Osi;
  • plkst.17.00–18.00 apmeklētāji aicināti vērot Liepājas ceļojošā leļļu teātra izrādi „Šņāpuļa piedzīvojumi” un piedalīties rotaļās kopā ar izrādes tēliem;
  • pasākuma laikā no plkst.15.00 līdz 18.00 notiks radošās darbnīcas „Kļūsti par fogtu Turaidā!”.

Svētku mērķis ir rosināt jaunākajā paaudzē interesi par savu valsti, tās vēsturi, iepazīt sava novada kultūras mantojuma vērtības, kopīgi ar ģimeni iepazīstot senāko valstisko veidojumu pārvaldes principus un to līdzību ar mūsdienām.

Projektu līdzfinansē Siguldas novada pašvaldība.
Uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, dalība svētkos – bez maksas. Citiem – no 1,15 līdz 6 eiro.

Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā
Anda Skuja
Tālrunis 26572142, e-pasts www.turaida-muzejs.lv

 

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi