×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-07-26
Papildināti noteikumi bērnu reģistrācijai pašvaldības bērnudārzos

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde informē, ka papildināti noteikumi „Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs”, kas dod priekšrocības tām ģimenēm, kurās visi ģimenes locekļi deklarēti Siguldas novadā, kā arī noteikta jauna kārtība, kādā tiks atspoguļota publiskā rinda uz vietu pašvaldības bērnudārzā.

Lai pieteiktu bērnu bērnudārzā, vecākiem pašvaldības Pakalpojumu centrā, Izglītības pārvaldē vai elektroniski pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv jāaizpilda pieteikuma veidlapa. Publiskajā reģistrā, kas pieejams e.sigulda.lv, katram bērnam tiek piešķirts individuāls reģistrācijas kods, lai vecāks varētu sekot līdzi bērna virzībai rindā un šie dati tiek atjaunoti katra mēneša pirmajā nedēļā.

Lai nodrošinātu ar vietu bērnudārzā tās ģimenes, kuras deklarētas Siguldas novadā, saņemtie vecāku reģistrācijas iesniegumi tiks sistematizēti pēc iesniegšanas datuma, ņemot vērā noteiktās prioritātes:

  1. Siguldas novadā deklarētie bērni, kuru abu vecāku deklarētā pamata dzīvesvieta ir Siguldas novada teritorijā;
  2. Siguldas novadā deklarētie bērni, kuru viena no vecākiem deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novada teritorijā;
  3. Siguldas novada teritorijā deklarētie bērni, kuru vecāku deklarētā dzīvesvieta nav Siguldas novada teritorijā;
  4. bērni, kuru deklarētā dzīvesvieta nav Siguldas novada teritorijā;
  5. Siguldas novada teritorijā nedeklarētie bērni, kuru dzīvesvietu līdz uzņemšanai plānots pārdeklarēt uz Siguldas novada administratīvo teritoriju sakarā ar dzīvesvietas maiņu uz Siguldas novadu.

Izmaiņas saistošajos noteikumos paredz, ka pašvaldība katru gadu 1.maijā publicēs e-pakalpojumu portālā sarakstu ar to bērnu reģistrācijas kodiem, kurus ar jaunā mācību gada sākumu varēs uzņemt vecāku izvēlētajā izglītības iestādē. Savukārt vecākam, kuru bērns ir norādīts sarakstā, ne vēlāk kā līdz kārtējā kalendārā gada 31.maijam būs jāapstiprina sava piekrišana, aizpildot e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, ka bērns bērnudārza apmeklējumu uzsāks ar jauno mācību gadu.

Jau ziņots, ka Siguldas novada pašvaldība sniedz atbalstu vecākiem, ja bērns ir sasniedzis pusotra gada vecumu, nav nodrošināts ar vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un ģimene izvēlas apmeklēt privāto izglītības iestādi, kura reģistrēta Izglītības iestāžu reģistrā un īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu. Siguldas novada pašvaldība ģimenēm līdzfinansē privātās pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējumu:

  • bērniem no pusotra līdz četru gadu vecumam 181,60 eiro apmērā;
  • bērniem, kam nepieciešama obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei 108,99 eiro apmērā;
  • bērniem, kuri atsaka piedāvāto vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un izvēlas apmeklēt privāto pirmsskolas izglītības iestādi 173,30 eiro apmērā;
  • bērniem, kam nepieciešama obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei, bet kuri atsaka piedāvāto vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un izvēlas apmeklēt privāto pirmsskolas izglītības iestādi 100,69 eiro apmērā.

Atgādinām, ka Siguldas novadā deklarēto bērnu vecākiem ir pieejams pašvaldības līdzfinansējums 119,41 eiro auklīšu pakalpojumu apmaksai, ja pašvaldība nevar nodrošināt vietu pirmsskolas izglītības iestādē.

Papildus tam saistošajos noteikumos iestrādāta norma, kas dod iespēju izglītības iestādes vadītājam pieņemt lēmumu par bērna uzturēšanās režīma maiņu bērnudārzā, saīsinot uzturēšanās laiku līdz četrām stundām dienā bez ēdināšanas pakalpojumiem, ja vecāks nav norēķinājies vairāk nekā divus mēnešus par bērna sniegto ēdināšanas pakalpojumu un ja 10 darba dienu laikā pēc brīdinājuma saņemšanas nav veicis norēķinu pilnā apmērā.

Saistošie noteikumi „Par bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs” pieejami šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi