×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-07-26
Uzsākta publiskā apspriešana par zaļo atkritumu kompostēšanas laukuma izveidi

Attīstot Siguldas novada atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, Siguldas novada pašvaldība ir uzsākusi zaļo atkritumu kompostēšanas laukuma izveidi, kurā iedzīvotājiem būs iespēja bez maksas nodot bioloģiskos atkritumus – lapas, zarus, nopļauto zāli, augus, bojātus augļus – tādējādi mazinot zaļo un dārza atkritumu dedzināšanu, kas pavasarī un rudenī nereti piesārņo pilsētu un vidi ar kaitīgiem dūmiem. Dabīgā, videi nekaitīgā veidā iegūtais komposta materiāls tiks izmantots novada apzaļumošanas darbos – parkos, skvēros, puķudobēs.

Izvērtējot novada infrastruktūru, tostarp teritorijas plānojumu, nepieciešamo rūpnieciskās zonas apjomu un iespēju novadniekiem ērti piekļūt zaļo atkritumu kompostēšanas laukumam, to plānots veidot Siguldas pagasta „Kreiļos” – pašvaldībai piederošā zemesgabalā, kas robežojas ar valsts autoceļu Inciems–Sigulda–Ķegums un pašvaldības autoceļu P8–„Pelītes” (Kreiļu ceļš).

Siguldas novada teritorijas plānojumā plānotās darbības teritorija atrodas lauku zemes funkcionālā zonējuma teritorijā. Lai šo teritoriju varētu izmantot atkritumu apsaimniekošanai un pārstrādei, pašvaldība izstrādājusi lokālplānojumu, kura mērķis ir grozīt teritorijas plānojumā noteikto funkcionālo zonējumu uz tehniskās apbūves teritoriju.

Izstrādātajam lokālplānojumam līdz 14.augustam notiek publiskā apspriešana. Siguldas novada iedzīvotāji aicināti piedalīties sabiedrības līdzdalības sapulcē, kas notiks 6.augustā plkst.17.00 Būvniecības kontroles nodaļas telpās Zinātnes ielā 7, Siguldas pagastā. Turpat iespējams iepazīties arī ar izstrādātā lokālplānojuma redakciju drukātā veidā. Rakstiskus priekšlikumus aicinām iesniegt Būvniecības kontroles nodaļā, nosūtot elektroniski parakstītu dokumentu uz e-pasta adresi buvvalde@sigulda.lv, kā arī tīmekļa vietnē www.geolatvija.lv. Papildu informācija pieejama pie izstrādātā lokālplānojuma vadītāja Roberta Lipsberga, zvanot uz tālruņa numuru 67800959 vai rakstot uz e-pasta adresi roberts.lipsbergs@sigulda.lv.

Līdz šim zaļos atkritumus iedzīvotāji vai nu glabāja pie privātmājām izveidotās komposta kaudzēs, izmantoja iespēju divas reizes gadā zaļos atkritumus bez maksas nodot Siguldas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumā „Jumis”, vai dedzināja pašvaldības saistošajos noteikumos paredzētos periodos – no 15.aprīļa līdz 15.maijam un no 15.septembra līdz 31.oktobrim.

Jau 2017.gadā Siguldas novada pašvaldība aicināja novadniekus paust viedokli par zaļo atkritumu laukuma izveidi. Aptaujas laikā iedzīvotāji atbalstīja gan zaļo atkritumu laukuma izveides ideju, gan pozitīvi novērtēja potenciālo laukuma atrašanās vietu Siguldas pagasta „Kreiļos”.

Kompostēšanas tehnoloģija ir videi piemērotākā un arī ilgtspējīgākā zaļo un dārza atkritumu apsaimniekošanas metode. Kompostēšanas laukumi ir videi droši, to apkārtnē nav jūtamas nepatīkamas smakas un tie nerada neērtības apkaimes iedzīvotājiem. Iedzīvotāji, kuriem nav transports, lai nogādātu zaļos atkritumus kompostēšanas laukumā, joprojām varēs izmantot SIA „Jumis” piedāvāto iespēju par diviem eiro iegādāties īpašus atkritumu maisus zaļajiem atkritumiem, un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums tos nogādās jaunajā laukumā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi