×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-01
Kā rīkoties, sastopot lāci

Dabas aizsardzības pārvalde informē – gadījumi, kad cilvēki sastopas ar lāčiem dabā, Latvijā ir reti. Ja nonāk saskarsmē ar lāci, galvenais ir radīt zvēram iespaidu, ka cilvēks nav uztraucies.

Briesmu gadījumā iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruņa numuru 112 vai 01.

Lāči ir ļoti uzmanīgi dzīvnieki, kas parasti pirmie pamana cilvēku un pirmie dodas prom. Ja lācis skatās uz cilvēku, nedrīkst bēgt un skatīties lācim acīs, jo tas var dzīvnieku satracināt. Vēlams lēnām dodieties prom, paturot dzīvnieku acīs, skaļi runājoties ar ceļa biedriem, lāci vai pašam ar sevi (var svilpot, dziedāt). Jāuzmanās, lai cilvēks nenonāktu starp lāču māti un mazuli, jo šāda situācija var provocēt mātes uzbrukumu. Papildu informācija par lāčiem un sadzīvošanu ar tiem aplūkojama šeit.

Visbiežāk lāci var pamanīt aktīvajā barošanās laikā pavasarī vai rudenī, gatavojoties garajam ziemas miegam. Latvijā lāči visbiežāk sastapti Alūksnes, Krāslavas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Valmieras, Balvu un Valkas rajonā.

Brūnais lācis Ursus arctos ir viena no tām īpaši aizsargājamām dzīvnieku sugām, kurai tiek veikts monitorings Bioloģiskās daudzveidības monitoringa programmas ietvaros atbilstoši Lāča fona monitoringa metodikai.

Informācijas avots:
Dabas aizsardzības pārvalde


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi