×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-03
Šonedēļ Siguldas novadā: koncerti, svētki bērniem, riteņbraukšanas sacensības un citi pasākumi

Nedēļas nogalē Siguldas novadnieki un viesi aicināti apmeklēt pasaulē slavenu mākslinieku – amerikāņu blūza roka grupas „The Dire Straits Experience” un pop dīvas, R&B dziedātājas Ritas Oras – koncertus. Ģimenes ar bērniem aicinātas piedalīties svētkos „Turaidas pils pieder bērniem!”, kā arī sacensībās „Riteņbraukšanas svētki bērniem”. Sportisku aktivitāšu cienītāji varēs apmeklēt bezmaksas nodarbību „Vesela mugura” un vērot regbija sacensības, savukārt jaunajām un topošajām māmiņām notiks Ģimeņu atbalsta grupas pasākums „Ģimenes Eņģelis”.

Šajā nedēļas nogalē Siguldas pilsētas kapsētā notiks kapusvētki.

Piektdien, 3.augustā

  • plkst.17.00 Agitas Zālītes personālizstādes atklāšana kultūras un mākslas telpā „Siguldas tornis”.
    Ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu tapusī izstāde „Gaismas spēles” ir apjomīgākā Agitas Zālītes darbu retrospekcija, kas atspoguļo dažādus mākslinieces daiļrades posmus un nozīmīgākos darbības virzienus. Izstāde būs aplūkojama līdz 26.augustam.
  • plkst.21.00 Leģendārās amerikāņu blūza roka grupas „The Dire Straits Experience” koncerts Siguldas pilsdrupu estrādē.
    Mūziķu radītais unikālais skanējums, spēcīgie ritmi un nepārspējamā enerģija priecēs klausītājus Siguldā divu stundu ilgā koncertā, kurā grupa izdziedās leģendāros un pasaules populārākos hitus. Koncertā izskanēs tādas dziesmas kā „Sultans of Swing”, „Money for Nothing”, „So Far Away” un virkne citu, sagādājot neaizmirstamas emocijas ikvienam pasākuma apmeklētājam. Biļetes iespējams iegādāties „Biļešu serviss” kasēs, biļetes cena – no 35,10 eiro.Ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti – 10% atlaide divu biļešu iegādei.

Sestdien, 4.augustā

  • plkst.9.00 Bezmaksas nodarbība „Vesela mugura” Siguldas Sporta centrā.
    Nodarbību vadīs TRX trenere Linda Līce. Ja laikapstākļi būs labvēlīgi, nodarbības notiks pilsētas stadionā. Uz nodarbībām apmeklētāji aicināti ģērbties atbilstoši vingrošanai ārā un līdzi ņemt sporta paklājiņus. Vēsā vai lietainā laikā nodarbības notiks Sporta centrā ar nodrošinātu inventāru.
  • plkst.12.00 Kapusvētki Siguldas pilsētas kapsētā.
    Kapusvētku ekumēnisko dievkalpojumu vadīs Siguldas Evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Andris Grots, Romas Katoļu baznīcas Siguldas draudzes prāvests Rihards Rasnacis un Siguldas baptistu draudzes sludinātājs Sandijs Aizupietis.
  • no plkst.12.00 līdz 14.00 Ģimeņu atbalsta grupa „Ģimenes Eņģelis” Sevis izzināšanas un harmonizēšanas parkā.
    Sokrata tautskola aicina piedalīties Artas Skudras-Štarkas vadītajā ģimeņu atbalsta grupā ar mērķi stiprināt topošās un jaunās māmiņas gaidību laikā un palīdzēt risināt ģimenē radušās problēmas.
    Pieteikties dalībai atbalsta grupā, aizpildot reģistrācijas anketu šeit. Dalība par ziedojumiem.
  • plkst.17.30 Riteņbraukšanas sacensības „Cerību kauss 2018”, kurās dalībnieki mērosies spēkiem bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”. Noslēgums plānots plkst.19.45. Papildu informācija šeit. 
  • plkst.21.00 R&B dziedātājas Ritas Oras koncerts Siguldas pilsdrupu estrādē.
    Neizsīkstoša enerģija, fantastiska mūzika un pārdomātā horeogrāfija, spilgti tērpi un iespaidīgs šovs padara viņas koncertus par gaidītu notikumu visā pasaulē. Koncertā māksliniece izpildīs gan savus populārākos hitus „Anywhere”, „For you”, „Body on me”, gan pārsteigs ar mazāk zināmām melodijām.
    Ritas Oras iesildošais mākslinieks būs latviešu mūziķis, producents un TV šovu vadītājs Markus Riva. Biļetes iespējams iegādāties „Biļešu serviss” kasēs, biļetes cena – no 44.10 eiro.Ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti – 10% atlaide divu biļešu iegādei.

Svētdien, 5.augustā

  • plkst.8.30 Riteņbraukšanas sacensības „Cerību kauss 2018”.
    Sacensību starta un finiša centrs atradīsies pie Raiņa parka. Jau plkst.8.30 starts tiks dots B grupas jauniešiem un A grupas meitenēm, kas veiks 41,3 kilometru garu distanci līdz Raganai un Inciemam, vēlāk atgriežoties Siguldā. Tehniskais starts būs Siguldā pie Gaujas tilta, bet finišs paredzēts aptuveni plkst.9.45.
  • plkst.9.30 „Riteņbraukšanas svētki bērniem”, kas notiks Raiņa ielā pie ieejas Raiņa parkā. Bērnu svētkos aicināti piedalīties paši jaunākie sportisti no 1 līdz 11 gadu vecumam, kuri varēs izmēģināt savus spēkus dažāda garuma distancēs. Reģistrācija sacensībām sāksies plkst.9.30. Dalība bērnu sacensībās – bez maksas.
    Informācija par satiksmes ierobežojumiem šeit.
  • plkst.13.00 Latvijas čempionāta spēle regbijā Depo sporta laukumā, kur regbija klubs „Fēnikss” uzņems Latvijas čempionu „Miesnieku” komandu „STATS Serviss/Ķekava”.
  • no plkst.15.00 līdz 18.00 Svētki „Turaidas pils pieder bērniem!” Turaidas muzejrezervātā.
    Svētku mērķis ir rosināt jaunākajā paaudzē interesi par savu valsti, tās vēsturi, iepazīt sava novada kultūras mantojuma vērtības, kopīgi ar ģimeni iepazīstot senāko valstisko veidojumu pārvaldes principus un to līdzību ar mūsdienām.

    Svētku programma
    • plkst.15.00–15.30 svētku atklāšana un stāsti par varu senāk un mūsdienās;
    • plkst.15.30–16.00 izziņas pastaiga Turaidas pilī „Valdnieki un viņu varas simboli” kopā ar direktores vietnieci zinātniskajā darbā Viju Stikāni;
    • plkst.16.00–16.30 viduslaiku mūzikas koncerts, kurā muzikālā priekšnesumā uzstāsies Dārta Treija (balss) un Lenards Gotlubs (lauta);
    • plkst.16.30–17.00 notiks ekskursija „Vācu valdnieki Turaidas pilī” kopā ar pētnieci Ievu Osi;
    • plkst.17.00–18.00 apmeklētāji aicināti vērot Liepājas ceļojošā leļļu teātra izrādi „Šņāpuļa piedzīvojumi” un piedalīties rotaļās kopā ar izrādes tēliem;
    • pasākuma laikā no plkst.15.00 līdz 18.00 notiks radošās darbnīcas „Kļūsti par fogtu Turaidā!”.

UzrādotSiguldas novada iedzīvotāja ID karti, dalība svētkos – bez maksas. Citiem – no 1,15 līdz 6 eiro.

Izstādes

Latvijas simtgadei veltīta rokdarbu izstāde Mores kauju muzejā

Izstāde par Pirmā pasaules kara kaujām Mores pagastā pirms 100 gadiem Mores kauju muzejā

Rokdarbu izstāde „Rokdarbs 100 gados” Mores kauju muzejā

Mākslinieka Voldemāra Gudovska gleznu izstāde Turaidas muzejrezervātā

Novadpētniecības izstāžu cikla „Siguldas pagasts laika lokos” izstāde „Siguldas pagasts toreiz un tagad” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā

Izstāde „Saulainās brīvdienas” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā

Informējoša izstāde par „Bērnu, jauniešu, vecāku žūrijas 2018” grāmatu kolekciju Siguldas novada bibliotēkā

Valsts simtgadei veltītā izstāžu cikla „Tev mūžam dzīvot, Latvija!” izstāde „Varoņus neaizmirst” Siguldas novada bibliotēkā 

Izstāde „Latvijas zeme, pasaules debess”. Rakstniecei, tulkotājai, diplomātei Annai Žīgurei – 70 Siguldas novada bibliotēkā

 

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi