×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-03
Mainīta pašvaldības īpašumā esošo zemes gabalu iznomāšanas kārtība

Siguldas novada pašvaldība informē, ka 1.jūlijā ir stājušies spēkā Ministru kabineta noteikumi „Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesību noteikumi”, kas nosaka izmaiņas publiskai personai piederošas zemes iznomāšanas kārtībā un zemes nomas maksas noteikšanā.

Izmaiņas noteikumos galvenokārt skars nomniekus, kas iznomā neapbūvētu pašvaldības zemi – pārsvarā lauksaimniecības produkcijas audzēšanai un sakņu (ģimenes) dārzu ierīkošanai lauku teritorijā (ārpus pilsētas un ciemiem). Izmaiņas tiks piemērotas gan pagarinot esošos zemes nomas līgumus, gan slēdzot jaunus zemes nomas līgumus. Līdzšinējā zemes nomas maksa tiks saglabāta visiem nomniekiem līdz esošā zemes nomas līguma termiņa beigām.

Izmaiņas noteikumos paredz, ka no 1.jūlija nomas maksa tiek noteikta pamatojoties uz neatkarīga vērtētāja noteikto tirgus nomas maksu, bet tā nedrīkst būt mazāka par noteikumos noteikto minimālo nomas maksu gadā, kas ir 28 eiro un normatīvajos aktos noteiktie nodokļi (izņemot gadījumus, kad tiek iznomāti neapbūvēti zemesgabali, kas tiek izmantoti personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likumam „Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos”, un kas pilsētā un ciemu teritorijās nodoti pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai). Nomnieks kompensē iznomātājam pieaicinātā neatkarīgā vērtētāja atlīdzības summu, ja to ir iespējams attiecināt uz konkrētu nomnieku.

Noteikumi nosaka, ka zemesgabala nomnieku noskaidro rakstiskā vai mutiskā izsolē (izņemot gadījumus, kad tiek iznomāti neapbūvēti zemesgabali, kas tiek izmantoti personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likumam „Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos”, zemesgabali, kas pilsētā un ciemu teritorijās nodoti pagaidu lietošanā sakņu (ģimenes) dārza ierīkošanai, zemesgabali, kas ir starpgabali vai neapbūvēti zemesgabali, kas nav izmantojami pastāvīgai izmantošanai un tiek iznomāti tikai piegulošā nekustamā īpašuma īpašniekam, zemesgabali, kas tiek iznomāti biedrībām un nodibinājumiem, kuru darbība sniedz nozīmīgu labumu sabiedrībai, zemesgabali, kas tiek iznomāti īslaicīgi – ne ilgāk par 10 dienām gadā, zemesgabali līdz 10 hektāriem lauku teritorijās, kas tiek izmantoti lauksaimniecībai (gadījumos, ja ir pieteicies tikai viens pretendents)). Iznomātājs var pieņemt lēmumu pagarināt nomas līguma termiņu (nerīkojot izsoli) ņemot vērā nosacījumu, ka nomas līguma kopējais termiņš nedrīkst pārsniegt 30 gadus.

Informācija par zemes nomas izsolēm tiks publicēta Siguldas tīmekļa vietnē.

Interesenti, kuri vēlas nomāt vai iznomāt lauksaimniecības zemi, aicināti aizpildīt elektroniskas pieteikuma anketas šeit.

Papildu informācija pieejama Siguldas novada pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldē, Zinātnes ielā 7, Peltēs, Siguldas pagastā, Siguldas novadā vai sazinoties ar galveno lauku attīstības speciālisti Inetu Eriksoni, rakstot uz e-pasta adresi ineta.eriksone@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 26341991, vai arī sazinoties ar nekustamā īpašuma speciālisti Revitu Jakupāni, rakstot uz e-pasta adresi revita.jakupane@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67800957.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi