×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-04
Monētas „Esmu dzimis Siguldas novadā” saņēmuši 2018.gada pirmajā pusgadā dzimušie novadnieki

4.augustā pie koncertzāles „Baltais Flīģelis” Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā „Esmu dzimis Siguldas novadā” sveica 2018.gada pirmajā pusgadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes. Siguldas novadā pirmajā pusgadā deklarēti 114 jaundzimušie – 63 meitenes un 51 zēns. 41 ģimenē piedzimis pirmais bērniņš, 46 ģimenēs otrais, 17 ģimenēs trešais, septiņās ģimenēs piedzimuši ceturtie bērni, bet divās – piektā atvasīte. Populārākie vārdi 2018.gada pirmajā pusē dzimušajiem bērniem ir Paula, Patrīcija, Madara, Estere un Elizabete, kā arī Jēkabs un Pauls.

„Dzīve ir kā garš ceļš, kuru ejam, mūža garumā sastopot nezināmo, atkal un atkal ko jaunu, vēl neatklātu, neiepazītu. Jūsu mazuļu lielais dzīves ceļš ir aizsācies šeit – Gaujas senlejas krastos, tāpēc lai šī piemiņas zīme „Esmu dzimis Siguldas novada” ir kā atgādinājums, ka viņu saknes ir šeit – pie ievu ziediem, zelta lapām, Gaujas un aizrautīgiem cilvēkiem – jums, vecāki,” svinīgajā pasākumā sacīja pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Muzikālus sveicienus un dziesmu tekstu atdzejojumus pasākumā klātesošajiem veltīja dziedātāja Linda Leen.

Lai piedalītos pasākumā un saņemtu īpaši veidoto monētu, tika mainīta pieteikšanās kārtība un vecākiem bija elektroniski jāpiesakās pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Ar plašāku informāciju aicinām iepazīties šeit.

Nākamais godināšanas pasākums plānots 2019.gada pirmajā pusē, kad tiks sveikti 2018.gada otrajā pusgadā dzimušie novadnieki, kuru reģistrēšanās e.sigulda.lv notiks no 2019.gada 1. līdz 31.janvārim.

Tās ģimenes, kurām nebija iespējams apmeklēt svinīgo godināšanas pasākumu, aicinātas aizpildīt pieteikumu e.sigulda.lv un saņemt monētas pašvaldības Pakalpojumu centrā līdz 28.decembrim. Jāatzīmē, ka monētas var saņemt tās ģimenes, kurās jaundzimušajam pirmā un vienīgā deklarētā dzīvesvieta līdz pasākumam, kā arī vismaz viena vecāka deklarētā adrese gadu pirms pasākuma ir Siguldas novadā.

Pasākums, kurā katrs Siguldas novadā deklarētais jaundzimušais novadnieks no pašvaldības domes priekšsēdētāja saņem īpaši veidotu monētu ar iegravētu novada ģerboni, mazuļa dzimšanas gadu un Siguldas Jaunās pils kontūru, norisinās kopš 2012.gada. Kopumā monētas saņēmuši jau vairāk nekā 1600 jaundzimušo.

Jau ziņots, ka 2017.gadā Siguldas novadā tika reģistrēti 265 jaundzimušie – 143 zēni un 122 meitenes, kas ir tikai par vienu mazuli mazāk nekā 2016.gadā. 2015.gadā Siguldas novadā reģistrēti 226 jaundzimušie, 2014.gadā – 265 mazuļi, savukārt 2013.gadā – 247 jaundzimušie novadnieki.

Individuālās ģimeņu fotosesijas attēli pieejami šeit, reportāžas fotogaleriju iespējams lejuplādēt šeit, monētu pasniegšanu – šeit, autorizējoties ar facebook.com lietotāja profilu tīmekļa vietnes augšējā labajā stūrī vai rakstot Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes administrācijai uz e-pasta adresi prese@sigulda.lv.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi