×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-06
Mainīts vecāku līdzfinansējuma apmērs Mākslu un Sporta skolā

Izvērtējot kopš 2012.gada pieaugušās izmaksas Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” un Siguldas Sporta skolas audzēkņu izglītošanai, Siguldas novadā deklarēto audzēkņu vecākiem līdzfinansējums 2018./2019.mācību gadā Mākslu skolā būs 20 eiro, bet Siguldas Sporta skolā – 15 eiro, izņemot dambretes apguves programmu, kurā saglabāsies 10 eiro mācību maksa mēnesī. Tāpat kā līdz šim atvieglojumus varēs saņemt daudzbērnu ģimenes, maznodrošinātās un trūcīgās, kā arī, ja vienā ģimenē ir divi bērni, kas apgūst profesionālās ievirzes izglītību.

Siguldas novada pašvaldības saistošie noteikumi „Par līdzfinansējuma maksas noteikšanu Siguldas novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs” nosaka iespējas saņemt atvieglojumus par profesionālās izglītības programmu apguvi novada ģimenēm:

  • ja ģimenei ir piešķirts daudzbērnu ģimenes statuss, tad līdzfinansējuma maksa mēnesī katram bērnam tiek samazināta par 60%;
  • ja ģimenē, kurā kopā dzīvo divi bērni un abi apgūst profesionālās ievirzes izglītības programmu kādā no skolām, līdzfinansējuma maksa mēnesī katram bērnam tiek samazināta par 35%;
  • ja audzēknis apgūst divas vai vairākas profesionālās ievirzes izglītības programmas jebkurā no skolām, atbrīvojumi un atlaides no līdzfinansējuma tiks piemērotas maksai tikai par vienu no apgūstamajām programmām;
  • no mācību maksas tiks atbrīvoti audzēkņi ar invaliditāti, bez vecāku gādības palikuši bērni vai skolēni, kuri nāk no maznodrošinātās vai trūcīgas ģimenes.

Atvieglojumus varēs saņemt ģimenes, kuru ģimenes locekļi būs deklarēti Siguldas novadā vismaz no gada sākuma, tātad no 1.janvāra un tikai gadījumos, ja būs nokārtotas visas līguma saistības par pašvaldības saņemtajiem pakalpojumiem – nomaksāts nekustamā īpašuma nodoklis, veikta ēdināšanas pakalpojumu un interešu izglītības pulciņu vai profesionālās ievirzes izglītības apmeklējumu maksa, kā arī citi maksājumi, kurus administrē vai nodrošina pašvaldība.

Profesionālās izglītības iestāžu – Siguldas Mākslu skolas un Siguldas Sporta skolas – darbības nodrošināšanai pašvaldība, līdztekus valsts mērķdotācijai un vecāku līdzfinansējumam, ik gadus izlieto vairāk nekā 400 tūkstošus eiro – Sporta skolā tie ir vidēji 77 eiro mēnesī par audzēkni (izņemot dambreti), bet Mākslu skolā – 53 eiro. Siguldas novada pašvaldības domes lēmums nosaka, ka citos novados deklarētajiem profesionālās ievirzes skolu audzēkņiem pašvaldība turpmāk segs mazāku līdzfinansējuma daļu – Mākslu skolā „Baltais Flīģelis” citos novados deklarētajām ģimenēm par profesionālās ievirzes programmu apguvi šogad būs jāmaksā 40 eiro mēnesī, bet Siguldas Sporta skolā – 30 eiro. Pēc noteiktā pārejas perioda – 2019./2020.mācību gadā, maksa par izglītības programmu apguvi novadā deklarētajiem bērniem Siguldas Sporta skolā, izņemot dambretes izglītības programmu, novadā deklarētajiem bērniem būs 20 eiro, bet pārējiem – 40 eiro, izņemot dambretes programmu, kurā novadnieki maksās 10 eiro, bet citu novadu ģimenes – 20 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi