×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-07
Ēdināšanas pakalpojumus bērnudārzos sniegs SIA „Baltic Restaurants”

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde informē, ka noslēgts līgums ar SIA „Baltic Restaurants” par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu no 3.septembra Siguldas novada pašvaldības pirmskolas izglītības iestādēs. Saskaņā ar iesniegto pretendentu piedāvājumu, maksa par trīsreizēju bērnu ēdināšanu būs 3 eiro dienā un, kā to paredz gada sākumā pašvaldībā pieņemtie noteikumi, novadā deklarētajiem vecākiem pašvaldība līdzfinansēs 10–75% no ēdināšanas izmaksām.

Lai ēdināšanas pakalpojumi Siguldas novada bērniem būtu kvalitatīvi, iepirkuma sagatavošanā tika iesaistīti arī bērnudārzu audzēkņu vecāki, kuri piedalījās ēdināšanas pakalpojuma prasību definēšanā, kā arī noteica vērtēšanas kritērijus un pakalpojuma cenas griestus. SIA „Baltic Restaurants” piedāvājuma atbilstību – ēdienu dažādību, tehnoloģiskās kartes, produktu uzturvērtību, enerģētisko vērtību un atbilstību bērnu vecuma posmam, pārtikas produktu daudzveidību un sezonalitāti – vērtēja pieaicinātais eksperts, sertificēts uztura speciālists. Uzklausot vecāku ierosinājumus, papildus Ministru kabineta noteikumu Nr.172 „Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem prasībām” prasībām, SIA „Baltic Restaurants” bērnu iknedēļas ēdienkartē būs jāiekļauj vairāk augļu un dārzeņu.

Pašvaldības un bērnudārzu audzēkņu vecāku darba grupā tika izstrādāts līguma projekts, kuru no 3.septembra vecāki noslēgs ar SIA „Baltic Restaurants”. Līgumā noteikts, ka rēķinus par sniegtajiem ēdināšanas pakalpojumiem vecāki saņems līdz nākamā mēneša 5.datumam un rēķina apmaksa par nodrošināto bērnu ēdināšanas pakalpojumu, vecākiem būs jāveic līdz 15.datumam – par septembrī sniegtajiem pakalpojumiem vecākiem būs jāsamaksā līdz 15.oktobrim.

Tāpat kā līdz šim saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr.26 „Par materiālās palīdzības pabalstiem Siguldas novadā”, pašvaldība līdzfinansēs 10–75% katram Siguldas novadā deklarētajam bērnam. 10% atlaide pienāksies bērniem, kuram vismaz viens vecāks ir deklarēts Siguldas novadā. Attiecīgi vienas dienas trīsreizēja ēdināšana vecākiem ar pašvaldības līdzfinansējumu izmaksās 2,70 eiro, savukārt novada Daudzbērnu ģimeņu reģistrā reģistrētajām ģimenēm atlaižu apmērs būs diferencēts:

  • 20% atlaide ēdināšanas pakalpojumu apmaksai, ja viens bērns apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi vai vispārizglītojošās skolas 5.–12.klasi;
  • 30% atlaide ēdināšanas pakalpojumu apmaksai, ja divi bērni apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi vai vispārizglītojošās skolas 5.–12.klasi;
  • 50% atlaide ēdināšanas pakalpojumu apmaksai, ja trīs bērni apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi vai vispārizglītojošās skolas 5.–12.klasi;
  • 75% atlaide ēdināšanas pakalpojumu apmaksai, ja četri un vairāk bērnu apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi vai vispārizglītojošās skolas 5.–12.klasi.

Atvieglojumi ēdināšanas maksai paredzēti arī novadā deklarētiem bērniem no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm – 50% apmērā, ja bērnu audzina abi vecāki un 75% apmērā, ja bērnu audzina viens no vecākiem.

Siguldas novada pašvaldība tāpat kā līdz šim aicina vecākus aktīvi iesaistīties pakalpojuma kvalitātes nodrošināšanā, sekojot līdz ēdināšanas kvalitātei, kā arī izsakot priekšlikumus pakalpojuma uzlabošanai gan bērnudārzu vadītājām, gan medmāsām. Kā katru gadu, arī šogad novembrī plānotas pašvaldības vadības, ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju un iestāžu padomju tikšanās, lai izvērtētu pakalpojuma kvalitāti. Aicinām sekot līdzi informācijai!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Administrācija
- 2018-08-16 09:56

Labdien, Rimant Jugan!
Ēdināšanas pakalpojuma līgumā ir sadaļa „Pakalpojuma kvalitātes kontrole”, kurā ir atrunātas visu iesaistīto pušu atbildības. Atbilstoši pakalpojuma tehniskajai specifikācijai, ēdinātājs, saskaņojot ar iestādes vadību, drīkst nomainīt konkrētās dienas ēdienu, ja, piemēram, nav piegādāti atbilstoši produkti. Jebkurā gadījumā arī aizvietotajiem ēdieniem ir jābūt pilnvērtīgiem un jāatbilst uztura normām, par ko atsevišķi soda naudas un sankcijas netiek piemērotas.
Ar cieņu
Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv administrācija

Rimants Jugans
- 2018-08-14 22:18

nuu... nevarētu teikt, ka atrodamas labas atsauksmes.. uztura speciālists bija arī Vita Mārkets, tikai nezkādēļ bērniem regulāri nebija augļi (pat ne aizvietojošie, kā tika solīts), baltmaize ar iebiezināto pienu... tātad tas viss ir tikai konkursam ar domu \'mums ir\'.

kas līgumā paredzēts par nekvalitatīva ēdiena piegādi vai gadījumos, kad ir nepilnīga piegāde (piem., piegādātājs atvedis puspuvušus augļus, kurus ēdinātājs izlēmis nepasniegt (kā regulāri attaisnojās Vita mārkets))? Jāmaksā kā par pilnvērtīgu ēdināšanas dienu?

Atbilde: Rimants Jugans
Administrācija
- 2018-08-15 09:13

Labdien!
Gan sezonas, gan nedēļas ēdienkartes sadarbībā ar uztura speciālistu apstiprina pašvaldības pirmsskolu izglītības iestāžu medmāsas, izvērtējot ēdienu atbilstību Ministru Kabineta noteikumu Nr.172 noteiktajām uzturvērtībām, veselīga un līdzsvarota uztura lietošanas pamatprincipiem un bērnu vecuma posmam. Attiecīgās pirmsskolas izglītības iestādes medmāsai ir pienākums seko līdzi ēdiena kvalitātei arī ikdienā.

Ja virtuvē tiek piegādāti neatbilstoši produkti, pavārs ir tiesīgs tos nomainīt ar līdzvērtīgiem vai pieprasīt jaunu produktu piegādi. Aicinām vecākus informēt attiecīgās iestādes vadītājus gadījumos, ja ēdiena pakalpojumiem nav nodrošināta atbilstoša kvalitāte.

Ar cieņu
Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Rimants Jugans
Rimants Jugans
- 2018-08-15 21:33

Administrācijas atbildi uz jautājumu par sankcijām un pārrēķiniem, ja konkrētās dienas ēdiens nav bijis atbilstošs ēdienkartei neieraudzīju..

Pasākumi