×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-07
Ekspluatācijā nodots Siguldas novada Kultūras centrs

Otrdien, 7.augustā, ekspluatācijā nodots Siguldas novada Kultūras centrs, kurš būvēts 1962.gadā un kopš tā laika kalpojis bez būtisku remontdarbu veikšanas. Pēc veiktās ēkas pārbūves Siguldas novada Kultūras centrs ieguvis plašas, mūsdienīgas un funkcionālas telpas un, pateicoties oriģinālam dizaina risinājumam, veiksmīgi iekļaujas Siguldas pilsētvidē – arhitekts Aldis Polis ēkas fasādē izmantojis dekoratīvus fasādes paneļus, kuru apdruka veidota pēc devona perioda smilšakmens atsegumu fotoattēliem no Velnalas klintīm Siguldā.

Pārbūvētajam kultūras centram izveidotas ieejas abās ēkas pusēs, nodrošinot ērtu piekļuvi gan galvenajām pilsētas ielām, gan funkcionālajam autostāvlaukumam, kurā uzstādīta elektroautomobiļu vidēja ātruma uzlādes iekārta. Ēkā izveidotas četras īpaši pielāgotas mēģinājumu telpas orķestra, kora un dejotāju vajadzībām, kuras būs pieejamas novada amatiermākslas kolektīviem. Deju mēģinājumu zālē izbūvēta kustību amortizējoša grīda.

Pārbūvētajā ēkā ir izcila akustika ar mazu reverberācijas laiku, kas lieliski piemērota koncertiem ar apskaņošanu un ļaus veikt augstvērtīgus audio ierakstus vai pat tiešraides no kultūras notikumiem. Šī ir pirmā ēka Baltijas valstīs, kurā uzstādīta „Meyer Sound” apskaņošanas sistēma, kuru skaņu inženieri un producenti pamatoti šobrīd uzskata par labāk skanošo apskaņošanas sistēmu pasaulē. Tāpat visās zālēs ir uzstādīti augstas izšķirtspējas video projektori, bet lielā zāle ir īpaši pielāgota pasākumiem, kuriem nepieciešamas sarežģītas dekorācijas – skatuve ir padziļināta, aprīkota ar paceļamām konstrukcijām un profesionālām skatuves gaismām. Kultūras centra apjoms palielināts ar tehnisko korpusu.

Ar kvalitatīviem tehnoloģiskajiem risinājumiem atjaunota arī bijusī kino zāle, kurā varēs norisināties mazākas formas koncerti, izrādes vai kino seansi, savukārt izstāžu zālē iespējams rīkot dažādas izstādes vai nelielus kamerpasākumus. Drīzumā kultūras centram tiks iegādāts jauns koncertflīģelis. Domājot par energoefektivitāti, būve ir aprīkota ar ēkas vadības sistēmu, kas automātiski regulē un vada ventilācijas, apkures, apgaismojuma un kondicionēšanas iekārtas. Izmantojot šo tehnoloģiju, ir iespējams nozīmīgākos enerģijas patērētājus – aukstuma staciju, siltummezglu, ventilācijas agregātus – regulēt atbilstoši pieprasījumam, būtiski palielinot ēkas energoefektivitātes līmeni.

„Siguldas novada Kultūras centrs jaunajā sezonā tiks piepildīts ar kvalitatīvu un daudzveidīgu kultūras un mākslas saturu. Tam ir jākļūst par vietu, kur satiekas dažādu paaudžu un interešu cilvēki, tādēļ plānojam ar savu piedāvājumu ieinteresēt un pārsteigt gan novadniekus, gan Siguldas viesus,” atklāj Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa, norādot, ka šobrīd turpinās ēkas telpu iekārtošana.

Jau iepriekš ziņots, ka saskaņā ar izsludināto atklāto iepirkuma konkursu, Siguldas novada Kultūras centra vērienīgo rekonstrukciju par 8 273 886 eiro, tajā skaitā ar PVN, veica SIA „Monum”. Daļa no Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukcijas izmaksām 1 921 171,03 eiro apmērā segtas, īstenojot Emisijas kvotu izsoļu instrumenta finansēto projektu „Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Siguldas novada Kultūras centra ēkā”. Pēc projekta īstenošanas enerģijas patēriņš apkurei uz ēkas aprēķina būs 32,60 kWh/m2 gadā, bet oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 44 568,79 kg CO2/gadā.

Youtube


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi