×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-08
Noskaidroti ātrākie orientieristi vidējā distancē; sacensības Siguldā turpinās

Šajā nedēļā Siguldā norisinās vērienīgais sporta notikums – 35.pasaules orientēšanās čempionāts, kas pulcējis teju 340 sportistus no 49 pasaules valstīm. Ar apbalvošanas ceremoniju trešdien, 8.augustā, noslēgušās sacensības vidējā distancē, bet dalībniekus un līdzjutējus vēl sagaida sacensības garajā un stafetes distancē.

Sieviešu konkurencē vidējā sacensību distance bija 4,8 kilometrus gara un tajā startēja 71 dalībniece. Pirmo reizi par pasaules čempioni vidējā distancē kļuva 2016.gada bronzas medaļas ieguvēja Natālija Gemperle no Krievijas, otrā – 2018.gada Eiropas čempione somiete Marika Teine, kura tika pie savas pirmās pasaules čempionāta medaļas vidējā distancē, savukārt trešā – Isia Baseta no Francijas.

No latvietēm labāko rezultātu uzrādīja pieredzējusī Latvijas izlases dalībniece Inga Dambe, kura finišēja 12.vietā, savukārt 17.vietu ieguva Sandra Grosberga, bet Laurai Vīķei – 28.vieta.

Vīriešu konkurencē 5,9 kilometrus garajā distancē piedalījās 78 dalībnieki. Cīņā par medaļām uzvarēja norvēģis Eskils Šinnebergs. Otrajā vietā ierindojās šveicietis Daniels Hubmans, savukārt bronzas godalgu ieguva vēl viens šveicietis – Florians Hovalds. Latvijas izlasi šajā distancē pārstāvēja divi dalībnieki. Pirmais no latviešiem trasē devās tituliem bagātākais Latvijas orientierists Edgars Bertuks, kurš šajās sacensībās ieguva 25.vietu, savukārt 23.vietā ierindojās Rūdolfs Zērnis, kuram šī bija debija vidējā distancē pasaules čempionātā.

Pasaules orientēšanās čempionāts turpinās, Siguldas novada iedzīvotāji un viesi aicināti sportistus atbalstīt klātienē arī turpmākajās sacensību dienās. Ceturtdien, 9.augustā, no plkst.14.00 Turaidas muzejrezervātā norisināsies cīņa par medaļām orientēšanās stafetēs, bet sestdien, 11.augustā, no plkst.12.00 līdz 18.00 Turaidas muzejrezervātā notiks sacensības garajā distance, kuru laikā sievietēm būs jāveic 9,7 kilometri, bet vīriešiem – 15,5 kilometri. Sacensību vērošana Fischer Slēpošanas centrā – bez maksas. Ieeja Turaidas muzejrezervāta teritorijā, iegādājoties ieejas biļeti.

Pasaules orientēšanās čempionāta stafetes distances apbalvošanas ceremonija notiks piektdien, 10.augustā, plkst.19.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, kur klātesošos ar koncertu priecēs mūzikas grupa „Auļi”. Savukārt garās distances uzvarētāju apbalvošana un pasaules čempionāta noslēguma ceremonija ar svinīgo čempionāta karoga nodošanu nākamajai organizatoru valstij Norvēģijai, notiks 11.augustā plkst.18.10 Turaidas muzejrezervāta Dziesmu dārzā.

Informāciju sagatavoja:
„WOC2018” preses sekretārs
Juris Vaidakovs

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi