×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-13
Precizēs dabas pieminekļu robežas un nosaukumus
Dabas aizsardzības pārvalde informē, ka sagatavoti grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kuru mērķis ir precizēt dabas pieminekļu robežas un nosaukumus, kā arī aktualizēt administratīvo iedalījumu. Robežu precizējumi skars četrus dabas pieminekļus, kas atrodas Siguldas novada teritorijā, – Gūtmaņa alu, Kautraka gravu, Saltavotu un Sviķupītes ielejas atsegumus.
 
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 17.aprīļa noteikumos Nr.175 „Noteikumi par aizsargājamiem ģeoloģiskajiem un ģeomorfoloģiskajiem dabas pieminekļiem” paredz precizēt 69 ģeoloģisko un ģeomorfoloģisko dabas pieminekļu robežas. Zinātnisko pamatojumu dabas pieminekļu robežu izmaiņām sagatavojuši Latvijas Universitātes eksperti ģeologi pēc Dabas aizsardzības pārvaldes pasūtījuma.
 
Dabas pieminekļu nosaukumi precizēti sadarbībā ar Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras Toponīmikas laboratorijas speciālistiem. Precizētajos dabas pieminekļu nosaukumos lietotie vietvārdi ir atbilstoši reāli lietotajiem vietvārdiem. Savukārt atsevišķi nosaukumi precizēti, lai labāk raksturotu objektu un būtu labskanīgāki.
 
Noteikumu grozījumi paredz arī noteikt piecus jaunus dabas pieminekļus – „Inčukalna Velnala” (Inčukalna novadā), „Jūrmalas Baltā kāpa” (Rīgas un Jūrmalas pilsētu teritorijā), „Raganu klintis” (Apes pilsētas teritorijā), kā arī „Raunas Staburags” (ietilpst esošajā dabas liegumā „Raunas Staburags”, Raunas novada teritorijā) un „Staiceles Dzelzs avoti” (ietilpst esošajā dabas parkā „Salacas ieleja”, Staiceles pilsētas teritorijā).
 
Plašāka informācija pieejama šeit
 
Informāciju sagatavoja:
Dabas aizsardzības pārvaldes
sabiedrisko attiecību speciāliste
Maija Rēna

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi