×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-22
Novadnieki piedalījušies fizikas konkursa laureātu nometnē

Rīgas reģiona zinošākie skolēni fizikā – Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda aizvadījusi nedēļu Latvenergo koncerna erudīcijas konkursa „FIZMIX Eksperiments” vasaras nometnē Krimuldā. Pelnīti atpūsties, satikt sev līdzīgi domājošos, kā arī paplašināt redzesloku mācību videi neierastās nodarbībās bija devušās labākās komandas arī no pārējiem Latvijas reģioniem un Rīgas.

Konkursa laureātu nometnē katru dienu jaunieši piedalījās daudzveidīgās izklaidējošās un izglītojošās nodarbēs. Tika apgūta robotu konstruēšana un programmēšana, ķermeņa valoda, improvizācija, koncentrēšanos attīstošā mandalu veidošana, piedzīvota naksnīga velotūre, laivošana, izmēģināti fizikas likumi golfā, boulingā, zumbā, kā arī papildinātas zināšanas fizikā kopā ar „FIZMIX”. Katra komanda iepazīstināja arī ar savu novadu – siguldieši cienāja ar vietējo saldējumu, rādīja filmu par Siguldu un pārbaudīja pārējo zināšanas par savu pilsētu.

Rīgas reģiona uzvarētāju komandā „Āpši” startēja pieci skolēni no Siguldas Valsts ģimnāzijas – Līva Oliņa, Zane Egle, Jana Voiciša, Ivars Anspoks un Una Grauda. Komandas skolotājs un konsultants – Jānis Bukins. Nometnē piedalījās arī skolēni no Daugavpils 3. vidusskolas, Gulbenes 2. vidusskolas, Aizkraukles vidusskolas, Skrundas vidusskolas un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas.

Latvenergo koncerns erudīcijas konkursu 8. un 9.klašu jauniešiem rīko jau vairāk nekā 20 gadu garumā. Konkursa mērķis ir jauniešiem saistošā veidā radīt interesi par fiziku, parādīt, kā teorētiskās zināšanas iespējams izmantot praksē, izglītot elektrodrošības jautājumos un mudināt apgūt inženiertehniskās profesijas. Šogad konkursā piedalījās rekordliels skaits jauniešu – vairāk nekā 1000 skolēnu jeb katras ceturtās Latvijas skolas 8. un 9.klase.

Informāciju sagatavoja:
AS „Latvenergo” preses sekretāre
Ivita Bidere


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi