×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-08-24
Vienības velobrauciena laikā notiks „Retro velo” tūrisma brauciens

Svētdien, 2.septembrī, Siguldā un tās apkārtnē norisināsies gada lielākais riteņbraukšanas notikums Latvijā – 28.Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kura dalībnieki saņems īpašas simtgadei veltītas medaļas. Velobrauciena laikā otro gadu pēc kārtas būs iespēja piedalīties „Retro velo” tūrisma braucienā, kas tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Veclaiku divriteņu klubu.

Visi sporta draugi aicināti velobraucienam pieteikties www.velo.lv. Iepriekšējā pieteikšanās norisināsies līdz 28.augustam. Dalības maksa, reģistrējoties līdz 26.augustam – 25 eiro; reģistrējoties no 27. līdz 28.augustam – 30 eiro, bet sacensību dienā – 40 eiro.Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem, reģistrējoties Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, 20% atlaide dalības maksai.

„Retro velo” tūrisma brauciena starta koridors būs atvērts no plkst.14.00 līdz 14.30, tajā būs iespēja piedalīties divos maršrutos vai to kombinācijā:

  • 33 kilometrus garajā Pilsētas retro maršrutā: Sigulda–Nurmiži–Ratnieki–Nurmiži–Sigulda, kurā braukšana pa asfalta ceļu 24 kilometri, bet pa zemes ceļu – 9 kilometru garumā. Pilsētas retro maršrutā ieteicams braukt ar vecajiem retro velosipēdiem;
  • 22 kilometrus garajā MTB retro maršrutā: Sigulda–Nurmiži–Gaujmala–Sigulda. Maršruta beigu daļā būs taka gar Gaujmalu un nelielas trepes.

Braucienā piedalīties varēs ikviens interesents sākot no 12 gadiem līdz sirmam vecumam. Tas paredzēts velomīļiem, kuri grib izbaudīt īpašu svētku atmosfēru, ieteicams piedalīties ar retro stila velosipēdu un retro apģērbā, taču nav obligāti. „Retro velo” brauciena distancēs iekļauti Latvijas dabas, kultūrvides un cilvēka veidoti objekti, kā arī distanču punktos tiks piedāvātas Latvijas produkcijas (ēdienu un dzērienu) degustācijas.

„Retro velo” brauciens netiks vērtēts kā sacensības, taču tā dalībnieki tiks iepriecināti ar specbalvām kategorijās – stilīgākā ģimene, stilīgākā dāma, stilīgākais kungs un stilīgākais dalībnieks.

Kopumā Vienības velobraucienā varēs piedalīties četrās dažādās distancēs:

  • 99 kilometrus garajā sporta šosejas braucienā, starts plkst.11.00;
  • 39 kilometrus garajā kalnu divriteņu braucienā pa apvidus ceļiem, starts plkst.12.30;
  • 36 kilometrus garajā „Latvijas dzelzceļa” (LDz) Tautas braucienā, starts plkst.13.30;
  • 22 un 33 kilometrus garajā atraktīvajā Retro velo tūrisma braucienā, kas īpaši piemērots ģimenēm, starts no plkst.14.00 līdz 14.30.

Sportistu apbalvošana Svētku laukumā sāksies no plkst.15.00. Lai nodrošinātu riteņbraucēju drošību sacensību trasē, 2.septembrī plānoti satiksmes ierobežojumi.

Vienības velobrauciens ir tautas sporta pasākums, kas lielu dalībnieku atsaucību guva no 1936. līdz 1939.gadam. Velobrauciena tradīcija tika atjaunota 1995.gadā, bet kopš 2000.gada velobraucēju svētkus rīko Igo Japiņa sporta aģentūra.

Papildu informācija par Vienības velobraucienu un distancēm pieejama 28.Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena nolikumā, kā arī Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē.

Youtube

 

Vienības velobraucienā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi