×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-09-03
Jauno mācību gadu bērnudārzos un skolās uzsāk vairāk nekā 3100 audzēkņu
Ar Zinību dienas svinīgajiem pasākumiem, kas šogad notiek 3.septembrī, sākas 2018./2019.mācību gads, kurā mācības Siguldas novada bērnudārzos un skolās uzsāk vairāk nekā 3100 audzēkņu. Šajā mācību gadā sešās Siguldas novada vispārizglītojošajās skolās mācības uzsāks vairāk nekā 2400 skolēnu, kurus izglītos gandrīz 240 pedagogu, šis būs pirmais mācību gads vairāk nekā 270 pirmklasniekiem. Savukārt novada bērnudārzos jaunas prasmes apgūs 1040 audzēkņu, par kuriem rūpēsies gandrīz 200 pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieki. 
 
Zinību dienai šogad īpašu nozīmi piešķir Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Ivetas Vējones kundzes reģionālā vizīte, kuras laikā prezidents ar kundzi piedalās Siguldas Valsts ģimnāzijas svinīgajā Zinību dienas pasākumā, apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi „Tornīši” un Siguldas pilsētas vidusskolas 1.mākslu klasi, kuras audzēkņi zināšanas apgūs Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” telpās.
 
Siguldas novada pašvaldība šogad izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībā investējusi vairāk nekā 6,5 miljonus eiro – uzsākta Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā korpusa celtniecība, kā arī notiek pirmās kārtas pārbūves darbi Siguldas 1.pamatskolā. Šogad noslēgusies arī Allažu pamatskolas rekonstrukcija turpat 620 tūkstošu eiro apmērā. Divu klašu pārbūve veikta Mores pamatskolā, bet Laurenču sākumskolā veikti nepieciešamie remontdarbi pagrabā un ģērbtuvēs. Drīzumā noslēgsies pārbūves darbi pamatskolas pirmsskolas izglītības grupās, savukārt septembrī remontdarbi sāksies Raiņa ielā 3, kur darbu šajā mācību gadā uzsāks Siguldas novada Jaunrades centrs. Šajā mācību gadā pašvaldība paplašinājusi bērnudārzus „Tornīši” un „Saulīte”, izveidojot divas jaunas grupiņas vairāk nekā 40 mazajiem novadniekiem. Remontdarbi, tostarp ugunsdrošības iekārtu uzlabošana, veikta arī citās izglītības iestādēs.
 
Rūpējoties par bērnu un jauniešu drošību, Siguldas novada Pašvaldības policija visu septembri pie izglītības iestādēm nodrošinās patruļas, gan kontrolējot autovadītājus, gan atgādinot Ceļu satiksmes noteikumus gājējiem un velobraucējiem. Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Kristaps Freimanis aicina vecākus pārrunāt ar bērniem un jauniešiem drošības jautājumus, īpaši to, kā ir jāuzvedas uz ceļa, kā arī aicina autovadītājus būt vērīgiem un ievērot ātruma ierobežojumus, kas daudzviet liedz braukt ātrāk par 30 km/h pie visām mācību iestādēm.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi