×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-09-03
Siguldas pilsētas vidusskolas pirmklasnieki uzsāk mācības jaunizveidotā mākslu klasē
Pirmajā skolas dienā, 3.septembrī, 16 radoši pirmklasnieki – Siguldas pilsētas vidusskolas audzēkņi – uzsāka skolas gaitas 1.klasē ar mākslu novirzienu. Jaunizveidotajā klasē mazie novadnieki apgūs vispārizglītojošās programmas priekšmetus, taču papildus tiem apmeklēs dažādu mākslu un mūzikas nodarbības, daudzpusīgi attīstot radošās zināšanas, prasmes un talantus. Mazos radošos novadniekus un viņu klases audzinātāju Mairitu Breidaku pirmajā skolas dienā sveica arī Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone un Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa. 
 
„Jau 2014./2015.mācību gadā Siguldas pilsētas vidusskolā tika izveidota 1.klase ar sporta novirzienu, tādejādi papildus attīstot audzēkņu fiziskās dotības un sekmējot viņu vispusīgu attīstību. Savukārt šajā mācību gadā atklātās 1.klases ar mākslu novirzienu mērķis ir piedāvāt plašākas un daudzveidīgākas izglītības apguves iespējas mazajiem novadniekiem. Ideja par vispārējo izglītību ar padziļinātu mākslu apguvi ir attīstījusies, ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc dažādu mākslu interešu izglītības programmām,” stāsta Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa, norādot, ka saņemto pieteikumu skaits mācībām mākslu klasē apliecina šādas programmas nepieciešamību. 
 
Mācības, kā arī interešu izglītības nodarbības līdz 4.klasei Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu klases skolēniem notiks Mākslu skolas „Baltais Flīģelis” telpās, nodrošinot mākslas un mūzikas nodarbībām atbilstošu mācību vidi un iespēju pēcpusdienā turpat apgūt profesionālās ievirzes programmas.
 
Jau ziņots, ka skolas gaitas 2017./2018.mācību gadā uzsāk 270 pirmklasnieki. Kopumā Siguldas novada izglītības iestādēs šajā gadā uzsāk vairāk nekā 2400 skolēnu, kurus izglītos gandrīz 240 pedagogu – kā liecina pašvaldības Izglītības pārvaldes apkopotā informācija, skolēnu skaits Siguldas novada skolās ik gadus pieaug par vairāk nekā 100 skolēniem – šogad skolēnu skaits novada izglītības iestādēs, salīdzinot ar 2017./2018.mācību gadu, palielinājies pat par 138 skolēniem.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi