×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-09-05
Gaujas Nacionālajam parkam – 45; aicina piedalīties Ceļotāju dienās

15. un 16.septembrī pirmo reizi notiks Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienas „Pa viltnieces pēdām”, kas veltītas parka 45 gadu jubilejai. Divu dienu garumā ikvienam būs iespēja doties dabas ekspertu vadītos pārgājienos dabā, laivu un plostu izbraucienos pa Gauju, bezmaksas autobusu ekskursijās no Cēsīm un Siguldas, izmantot īpašās ceļotāju dienu atlaides atrakciju parkos, kā arī piedalīties radošajās darbnīcās.

 

 

Ceļotāju dienas Siguldas novadā 15.septembrī:

  • pārgājiens – Krimuldas muižas parka un mežu dabas vērtības, kura laikā būs iespēja iepazīt retas dabas sugas un dabas vērtības, kā arī aplūkot Baltijā lielāko egli, kas ir viena no Eiropas 30 dižākajām eglēm. Pārgājiena plānotais ilgums – pusotra līdz divas stundas. Tikšanās plkst.10.00 pie Krimuldas muižas stāvlaukumā. Pasākumu vadīs un ar zināšanām dalīsies Dabas aizsardzības pārvaldes eksperts Ivars Leimans. Dalībai pārgājienā iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 29277642 (Ivars Leimanis);
  • pārgājiens – gravu un nogāžu mežu pārsteigumi Gaujas senlejā. Tikšanās plkst.12.00 pie Dabas aizsardzības pārvaldes Baznīcas ielā 7, Siguldā. Pasākumu vadīs un ar zināšanām dalīsies Dabas aizsardzības pārvaldes eksperte Sandra Ikauniece. Dalībai pārgājienā iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 26532258 (Sandra Ikauniece).

Ceļotāju dienas Siguldas novadā 16.septembrī:

  • rīta pārgājiens Gaujas senlejā gar Gaujas abiem krastiem, iepazīstot Vikmestes gravu, Piķenes krauju, skatot Velnalu un vērojot Gaujas senleju no Ķeizarskata. Noslēgums pie Gūtmaņalas. Vidēja un vidēji augsta grūtības pakāpe, pārgājiena plānotais garums – 13 kilometri. Tikšanās plkst.9.00 pie Gūtmaņalas. Pasākumu vadīs un ar zināšanām dalīsies Dabas aizsardzības pārvaldes vecākais valsts vides inspektors un dabas fotogrāfs Jānis Zilvers. Dalībai pasākumā iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 27866112 (Jānis Zilvers). Vietu skaits ir ierobežots.

Ceļotāju dienu laikā 15. un 16.septembrī Siguldas pils kompleksā, darbnīcā „Baltu rotas”, no plkst.9.00 līdz 18.00 notiks bezmaksas bronzas piekariņu darbnīca bērniem. Papildu informācija, zvanot uz tālruņa numuru 29295142 (Linda Lūse).

Ceļotāju dienu pilna programma aplūkojama šeit.

Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienas rīko Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar pašvaldībām un uzņēmumiem, kā arī Cēsu rajona lauku partnerību.

Gaujas Nacionālais parks ir lielākais un vecākais nacionālais parks Latvijā. Tam raksturīga liela bioloģiskā daudzveidība, reljefa formu dažādība, avoti, smilšakmens atsegumi, gleznainas ainavas un savdabīgi dabas un kultūrvēstures pieminekļi. Gaujas Nacionālais parks izveidots 1973.gada 14.septembrī. Tas vairāk nekā 90 tūkstošu hektāru platībā aizsargā Gaujas senielejas krāšņāko posmu no Valmieras līdz Murjāņiem.

Informāciju sagatavoja:
Dabas aizsardzības pārvaldes
sabiedrisko attiecību speciāliste
Maija Rēna


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi