×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-09-10
Ar īpašu programmu jau šajā nedēļas nogalē atklās Siguldas novada Kultūras centru

Piektdien, 14.septembrī, ar aizraujošu un daudzpusīgu programmu tiks atklāts Siguldas novada Kultūras centrs – plkst.20.30 uz īpašas āra skatuves pie Siguldas novada Kultūras centra uzstāsies etno mūzikas grupa „Tautumeitas” un klasiskās mūzikas huligānu grupa „DaGamba”. Klātesošos sagaidīs arī citi pārsteigumi. Pēc muzikālās programmas līdz pat plkst.1.00 naktī ikviens būs aicināts doties ēkas aplūkošanas ekskursijās. Ieeja pasākumā – bez maksas.

Sestdien, 15.septembrī, no plkst.9.00 līdz 12.00 notiks Siguldas novada Kultūras centra apskates ekskursijas, kuru laikā ikviens īpašu gidu pavadībā varēs izstaigāt vietas, kas ikdienā pasākumu apmeklētājiem nebūs pieejamas – aizkulises, tērpu un rekvizītu noliktavas, grimētavas, kā arī mēģinājumu zāles. Savukārt plkst.12.00 teritorijā pie Siguldas novada Kultūras centra tiks atklāts novadnieka, latviešu profesionālās tēlniecības pamatlicēja Teodora Zaļkalna skulpturālais portrets, kas vairākus gadus atradās pie Latvijas Mākslas akadēmijas. Pieminekļa autors ir Teodora Zaļkalna skolnieks Ojārs Siliņš, un izcilā tēlnieka portrets veidots 1986.gadā. Līdztekus skulpturālā portreta atklāšanai, Siguldas novada Kultūras centra izstāžu zālē tiks atklāta Turaidas muzejrezervāta sagatavotā izstāde „Teodors Zaļkalns”. Ieejas maksa – 2 eiro,ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti – 20% atlaide, bērniem līdz 12 gadu vecumam – ieeja bez maksas.

Sestdien plkst.18.00 Siguldas novada Kultūras centra lielajā zālē melno premium klases koncertflīģeli „Bösendorfer” kā pirmais koncertu „Pie tevis, Gauja, tavā elpā” izspēlēs Maestro Raimonds Pauls. Austrijas klavieru fabrikā ražoto un 72 tūkstošus eiro vērto koncertflīģeli izvēlēties palīdzēja izcilais pianists Andrejs Osokins un džeza pianists, pedagogs Viktors Ritovs. Izcilās kvalitātes flīģelis izgatavots no egles un dižskābarža, savukārt taustiņi – no egles ar cietkoka ielaidumiem, baltie taustiņi pārklāti ar neilona kompozītmateriālu, bet melnie ir dabīgs melnkoks.

Jau izpārdotajā koncertā „Pie tevis, Gauja, tavā elpā” piedalīsies dziedātājs Mārtiņš Ruskis, Kristīna Zaharova, Dainis Skutelis, Ginta Krievkalna, muzikālais bigbends Kristapa Krievkalna vadībā, kā arī jauktais koris „Atvars”. Koncertu vadīs aktieris Gundars Grasbergs.

Svētdien, 16.septembrī, uz Siguldas novada Kultūras centru tiek aicinātas ģimenes ar bērniem. No plkst.11.00 līdz 17.00 mazie novadnieki varēs līdzdarboties aizraujošās un izzinošās smilšu, dabas, animācijas un citās radošajās darbnīcās, bet no plkst.12.00 līdz 16.00 baudīt bezmaksas „2 Annas” filmu seansus. Plkst.14.00 sāksies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētkos un XVI Deju svētkos novērtētais Andra un Reiņa Sējānu radītais oriģināldarbs, bērnu vokālo ansambļu muzikālais uzvedums „Vilkam tāda dvēselīt`”, kas ir stāsts par attiecībām, cilvēcību, vēlmi sadzirdēt sevi un citus, kas aicina izjust, pārdzīvot, domāt un caur vilcēna dzīvi spēt labāk saprast savējo. Biļetes cena – 4 līdz 6 eiro,iepriekšpārdošanā ar Siguldas novada iedzīvotāja ID karti pieejama 20% atlaide. Bērniem līdz 5 gadu vecumam, ja netiek aizņemta atsevišķa sēdvieta, ieeja – bez maksas.

Jau ziņots, ka pēc veiktās ēkas pārbūves Siguldas novada Kultūras centrs ieguvis plašas, mūsdienīgas un funkcionālas telpas un, pateicoties oriģinālam dizaina risinājumam, veiksmīgi iekļaujas Siguldas pilsētvidē – arhitekts Aldis Polis ēkas fasādē izmantojis dekoratīvus fasādes paneļus, kuru apdruka veidota pēc devona perioda smilšakmens atsegumu fotoattēliem no Velnalas klintīm Siguldā. Pārbūvētajā ēkā izveidotas četras īpaši pielāgotas mēģinājumu telpas orķestra, kora un dejotāju vajadzībām, kuras būs pieejamas novada amatiermākslas kolektīviem. Pārbūvētajā ēkā ir izcila akustika ar mazu reverberācijas laiku, kas lieliski piemērota koncertiem ar apskaņošanu un ļaus veikt augstvērtīgus audio ierakstus vai pat tiešraides no kultūras notikumiem. Tāpat visās zālēs ir uzstādīti augstas izšķirtspējas video projektori, bet lielā zāle ir īpaši pielāgota pasākumiem, kuriem nepieciešamas sarežģītas dekorācijas – skatuve ir padziļināta, aprīkota ar paceļamām konstrukcijām un profesionālām skatuves gaismām. Ar kvalitatīviem tehnoloģiskajiem risinājumiem atjaunota arī bijusī kino zāle, kurā varēs norisināties mazākas formas koncerti, izrādes vai kino seansi. Domājot par energoefektivitāti, būve ir aprīkota ar ēkas vadības sistēmu, kas automātiski regulē un vada ventilācijas, apkures, apgaismojuma un kondicionēšanas iekārtas. Izmantojot šo tehnoloģiju, ir iespējams nozīmīgākos enerģijas patērētājus – aukstuma staciju, siltummezglu, ventilācijas agregātus – regulēt atbilstoši pieprasījumam, būtiski palielinot ēkas energoefektivitātes līmeni. Enerģijas patēriņš apkurei plānots 32,60 kWh/m2 gadā, projekta oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 44 568,79 kg CO2/gadā.

Biļetes uz Siguldas novada Kultūras centra pasākumiem pieejamas „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un kasē Raiņa ielā 3, Siguldā

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi