×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-10-01
Aizvadīta projekta INT-HERIT starptautiskā sanāksme Siguldā
No 25. līdz 27.septembrim Siguldā norisinājās starpreģionu sadarbības programmas URBACT III 2014.–2020.gadam projekta INT-HERIT jeb „Mazu un vidēja izmēra Eiropas pilsētu kultūras mantojuma stratēģiju ieviešanas tīkls” starptautiskā sanāksme.
 
Siguldā bija ieradušies 18 projekta partneru pārstāvji no Baenas Spānijā, Mantovas Itālijā, Leiedālas Beļģijā, Espinho Portugālē, Armas Ziemeļīrijā, Dodoni Grieķijā, Alba Iulia Rumānijā un Kahoras Francijā.
 
Sanāksmes laikā ārvalstu kolēģi tika iepazīstināti ar līdz šim paveikto Siguldas pils kompleksa atjaunošanā, tika organizētas darba grupas ar mērķi rast risinājumus un jaunu skatījumu uz vēl neizmantoto pils kompleksa potenciālu, kā arī tam pieguļošajām teritorijām un kultūrvēsturiskā mantojuma objektiem. Tika izvirzīti un apspriesti nākotnes scenāriji gan militārā mantojuma – bunkura – izmantošanai, gan Tautas parka attīstības perspektīvas, kā arī diskutēts par Siguldas pils kompleksa kā festivālu norises vietas izaicinājumiem un iespējamajiem risinājumiem.
 
Starptautiskās sanāksmes partneriem tika nodrošināta iespēja praktiski darboties sešās Siguldas pils kompleksa radošajās darbnīcās un uzzināt par amatu meistaru skatījumu uz Siguldas pils kompleksa attīstību un savu vietu tajā. Vizītes noslēgumā viesi aplūkoja Gūtmaņa alu, Turaidas muzejrezervātu un Krimuldas muižas kompleksu.
 
INT-HERIT tīkla mērķis ir ieviest inovatīvus risinājumus kultūrvēsturiskā mantojuma apsaimniekošanā maza un vidēja izmēra Eiropas pilsētās, fokusējoties uz integrētu pieeju stratēģiju īstenošanā un nodrošinot kvalitatīvu izaugsmi sociālajā un ekonomiskajā attīstībā.
 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi