×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-10-01
Siguldas Valsts ģimnāzijā norisinājušies starptautiski šaha turnīri
Nedēļas nogalē 7.Siguldas novada atklātais čempionāts ātrajā šahā Siguldas Valsts ģimnāzijā pulcēja 120 dalībniekus no astoņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Spānijas, Nīderlandes, Anglijas, Krievijas un Baltkrievijas. Sacensībās piedalījās 16 Siguldas novada šahisti, kuru vidū bija astoņi Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni.
 
Savu 2012. un 2013.gada panākumu Siguldas čempionātā atkārtoja lielmeistars Aleksejs Širovs, iegūstot 1.vietu ar 10 punktiem 11 kārtās. 2.vieta starptautiskajam meistaram (IM) Vitālijam Samoļinam ar 9 punktiem, bet iegūta 3.vieta – Matīsam Mustapam ar 8,5 punktiem.
 
Labākie spēlētāji tika noteikti arī atsevišķā siguldiešu kategorijā – 1.vieta Edgaram Lelim, kurš ieguva 7 punktus un iespēju doties iepazīšanās braucienā uz Eiroparlamentu Briselē. 2.vieta Visvaldim Gercānam ar 6 punktiem, bet 3.vieta Ivaram Jēkabsonam ar 5 punktiem.
 
Savukārt svētdien Siguldas Valsts ģimnāzijā notika Mildas Laubertes 100 gadu jubilejas piemiņas ātrspēles turnīrs, kas pulcēja 69 dalībniekus. Rezultātā uzvarētāju duets nemainījās – 1.vieta Aleksejam Širovam iegūts maksimālais punktu skaits – 9. Iegūta 2.vieta (IM) Vitālijam Samoļinam ar 7,5 punktiem, bet 3.vietā ierindojās IM Guntars Antoms ar 6,5 punktiem.
 
Sacensību dalībnieki saņēma apsveikumu no Latvijas Šaha federācijas (LŠF), kurā Milda Lauberte tika raksturota kā viena no Latvijas šaha leģendām, par kuras sasniegumiem un daudzajām uzvarām mēs varam lepoties un stāstīt jaunajiem šaha spēlētājiem. Sacensību noslēgumā turnīra dalībniekus uzrunāja Mildas Laubertes mazdēls Raimonds Krieviņš, kurš dalījās ar bērnības atmiņām par savu slaveno radinieci, uzsverot šaha spēles lielo nozīmi loģiskās domāšanas un personības attīstības veicināšanā.
 
Informāciju sagatavoja:
Siguldas šaha kluba valdes loceklis
Visvaldis Gercāns

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi