×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-10-02
Aizvadīta Siguldas novada Veselības un sporta nedēļa
No 24. līdz 30.septembrim, vienlaicīgi ar Eiropas Sporta nedēļu, norisinājās Siguldas novada Veselības un sporta nedēļa, kuras laikā aptuveni 50 dažādās sportiskās, veselību veicinošās nodarbībās un izglītojošās lekcijās piedalījās ap 2000 novadnieku. Savukārt Veselības dienā, kas tradicionāli notiek Veselības un sporta nedēļas laikā, kopumā iespēju konsultēties ar speciālistiem un veikt veselības pārbaudes izmantojuši vairāki simti cilvēku un vairāki desmiti ziedojuši asinis Valsts asinsdonoru centra specializētajā autobusā.
 
Siguldas novada Veselības dienā, kas norisinājās 29.septembrī Siguldas Sporta centrā, novadā deklarētie iedzīvotāji bez maksas varēja veikt kāju vēnu skrīningu, pēdu datordiagnostiku, apmeklēt dermatologa un neirologa konsultācijas, veikt D vitamīna mērījumus, elektrokardiogrammu un ehokardiogrammu, kā arī veikt cukura, holesterīna un hemoglobīna mērījumus, redzes, krūšu un plaušu pārbaudes, kā arī apmeklēt fizioterapeita un uztura speciālista konsultācijas. Veselības dienā darbojās insulta profilakses kabinets, bet pie Siguldas Sporta centra varēja veikt veselības pārbaudes Mobilajā mamogrāfā. Ikviens varēja veikt HIV, B un C hepatīta, kā arī sifilisa testus.
 
Vidēji katrs ārsts Veselības dienas laikā pieņēma 20 pacientus. Savukārt izmeklējumus un veselības pārbaudes ar eksprestestiem veica daudz vairāk cilvēku, piemēram, hemoglobīna līmeņa mērījumus veica 200 cilvēki, bet holesterīna un cukura līmeņa asinīs pārbaudi katru veica 250 cilvēki, redzes pārbaudi apmeklēja 140 personas, krūšu pārbaudi – 40, asinsspiedienu mērīja un insulta riska izvērtējumu veica – 86 novadnieki, bet uztura speciālista konsultācijas apmeklēja un ķermeņa masas indeksa noteikšanu veica 60 cilvēki, iespēju veikt HIV, B un C hepatīta testus izmantoja 50 personas, bet iespēju konsultēties ar fizioterapeitu izmantoja 54 interesenti.
 
Kāju vēnu skrīninga procedūru veica 22 cilvēki, pēdu datordiagnostiku – 13, dermatologa konsultācijas – 65, neirologa konsultācijas – 24, D-vitamīna mērījumus – 28, ehokardiogrammu un elektrokardiogrammu – 22. Savukārt veselības pārbaudes Mobilajā mamogrāfā veica 18 cilvēki.
 
Iniciatīvu organizēt Veselības dienu Siguldas novada pašvaldība sāka 2012.gadā, lai veicinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību dažādām sabiedrības grupām. Savukārt kopš 2015.gada divas reizes gadā – aprīlī un septembrī – Siguldas novada pašvaldība organizē Veselības un sporta nedēļu, kuras laikā novadnieki bez maksas var piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs un pasākumos, praktiskās nodarbībās un lekcijās par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu.
 
Nākamā Siguldas novada Veselības un sporta nedēļa norisināsies 2019.gada aprīlī.
 
Daļa no Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas un Veselības dienas aktivitātēm tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/018 „Esi vesels Siguldas novadā!" ietvaros.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi