×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-10-04
Ir iespēja nodot vēlētāja balsi glabāšanā Siguldas 1.pamatskolā

Darbu sākuši 13.Saeimas vēlēšanu iecirkņi. Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publicētā informācija, procentuāli augstākā aktivitāte trešdienas vakarā bijusi Siguldas novadā. Tur savu balsi nodevuši 1,35% no reģistrētajiem balsstiesīgajiem. 13.Saeimas vēlēšanas notiks 6.oktobrī no plkst.7.00 līdz 20.00, kad vēlētāji varēs balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs. Vēlētāji, kuri nevar nokļūt vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā, trīs dienas pirms vēlēšanām var izmantot iespēju nodot balsi glabāšanā. 3., 4. un 5.oktobrī balsošana nenotiek, izņemot balss nodošanu glabāšanā vēlēšanu iecirknī Nr.772. 

Vēlēšanu iecirkņos līdz vēlēšanām var iepazīties ar deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un balsošanas kārtību, kā arī pieteikt balsošanu dzīvesvietā tiem vēlētājiem, kuru veselības stāvoklis neļauj balsot vēlēšanu iecirknī. Vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties vēlēšanu iecirknī, šo vēlētāju aprūpētāji un slimojošu personu aprūpētāji, var pieteikt balsošanu no 1. līdz 6.oktobra plkst.12.00 vēlētāja atrašanās vietai tuvākajā vēlēšanu iecirknī.​ Balsošana vēlētāja atrašanās vietā jāpiesaka no 1. līdz 5.oktobrim, zvanot uz tālruņa numuru 67970864, bet 6.oktobrī, zvanot uz tālruņa numuru 80000388. 

Tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir visiem Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā būs sasnieguši 18 gadu vecumu. Lai piedalītos vēlēšanās, nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība (eID), kura jāuzrāda kopā ar vēlētāju apliecību – šādi varēs balsot tie, kuriem nav izsniegta vai derīga Latvijas pilsoņa pase.

Vēlētāju apliecību izgatavo un bez maksas izsniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) no 25.septembra līdz 6.oktobrim tajā PMLP nodaļā, kurā izsniegta attiecīgā personas apliecība. Tiem iedzīvotājiem, kuri eID apliecību saņēmuši Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā, jāvēršas PMLP Rīgas 1.nodaļā Čiekurkalna 1.līnijā 1, Rīgā. Vēlētāji, kuri vēlas saņemt vēlētāja apliecību citā PMLP nodaļā, rakstveidā ir jāpiesakās PMLP līdz 25.septembrim.

Vēlēšanu iecirkņi Siguldas novadā:

  • Nr.770 un 771 – Siguldas Sporta centrā Ata Kronvalda ielā 7A;
  • Nr.772 – Siguldas 1.pamatskolā Pulkveža Brieža ielā 105;
  • Nr.773 – Siguldas pagasta Kultūras namā Zinātnes ielā 7B;
  • Nr.774 – Mores pagasta Tautas namā Siguldas ielā 13;
  • Nr.776 – Allažu pagasta pārvaldē Birzes ielā 4.

Vēlēšanu iecirkņa komisiju darba laiki:

  • 1.oktobrī no plkst.17.00 līdz 20.00;
  • 2.oktobrī no plkst.8.00 līdz 11.00;
  • 3.oktobrī no plkst.17.00 līdz 20.00;
  • 4.oktobrī no plkst.9.00 līdz 12.00;
  • 5.oktobrī no plkst.10.00 līdz 16.00.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi