×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-10-10
Stokholma un Sigulda iegūst kandidatūras statusu uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) 9.oktobrī oficiāli apstiprinājusi Stokholmas un Siguldas izvirzītās kandidatūras turpināšanu 2026.gada olimpisko spēļu organizēšanai. Pēc tam, kad pagājušajā nedēļā no kandidātu saraksta tika svītrota Turcijas pilsēta Erzuruma, savu kandidatūru bez Stokholmas un Siguldas olimpisko spēļu rīkošanai turpina vēl tikai divas potenciālās norises vietas – Itālijas pilsēta Milāna un Kortīna d’Ampeco un Kanādas pilsēta Kalgari. Jāpiemin, ka Kalgari iedzīvotāji vēl izteiks savu viedokli olimpisko spēļu pieteikumam referendumā šā gada 13.novembrī.

Par godu kandidatūras statusa apstiprināšanai pie Siguldas Sporta centra mastos šodien, 10.oktobrī, pacelti pieci olimpiskie karogi, lai ikvienam iedzīvotājam un pilsētas viesim atgādinātu par vēsturisko iespēju pacīnīties par olimpiskajās spēlēs iekļauto sacensību norisi Latvijā.

Plānots, ka 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu norises vieta tiks oficiāli paziņota 2019.gada 23.jūnijā Starptautiskās Olimpiskās komitejas sesijas laikā Lozannā, Šveicē.

Gatavojoties lielajam izaicinājumam, Siguldas novada pašvaldība turpina uzsākto zemes iegādes procesu olimpiskā ciemata būvniecībai renes sporta veidu sportistiem, bet bobsleja un kamaniņu trase „Sigulda”, pamatojoties uz saņemto inženieru atzinumu par iespēju veikt virāžu pārbūvi bobsleja četrinieku sacensību piemērošanai, tādā veidā palielinot trasē notiekošo sacensību skaitu, kā arī kvalificēšanos olimpisko spēļu norisei, sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju virza tālāk trases pārbūves jautājumus.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi