×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-10-23
Siguldas Valsts ģimnāzijā pārrunā jauno vispārējās izglītības standartu

23.oktobrī Siguldas Valsts ģimnāzijā norisinājās seminārs, uz kuru bija ieradušies valsts ģimnāziju un vidusskolu vadības pārstāvji un pedagogi, lai diskutētu par jauno vispārējās izglītības standartu. Semināru vadīja un skolu pārstāvjus par projekta „Skola 2030” attīstību informēja Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks, mācību satura ieviešanas vadītāja Zane Oliņa un diagnostikas izstrādes vadītājs Pāvels Pestovs.

Semināra pirmajā daļā Guntars Catlaks informēja par aktualitātēm pamatizglītības standartā, kā arī par izglītības satura plānošanas principiem, mācību jomu specifiku, stundu saraksta piemēriem vidusskolā, atbildot uz interesējošiem jautājumiem. Savukārt otrajā daļā norisinājās semināra dalībnieku aktīva iesaiste vidusskolas mācību priekšmetu izvēļu grozu un attiecīgu stundu sarakstu veidošanā, ieviešanas izmaksu un citu praktisku apsvērumu modelēšanā un prezentēšanā.

Projekta „Skola 2030” mērķis ir izstrādāt, izmēģināt, pēctecīgi ieviest Latvijā tādu vispārējās izglītības saturu un pieeju mācīšanai vecumā no 1,5 līdz 18 gadiem, kā rezultātā skolēni gūtu dzīvei 21.gadsimtā nepieciešamās zināšanas un prasmes. Piecu gadu laikā projekta ietvaros paredzēta šobrīd spēkā esošo mācību satura dokumentu pārskatīšana un pilnveide, atjaunotā mācību satura izstrāde un aprobācija, mācību programmu un mācību materiālu izstrāde, tajā skaitā bērniem ar speciālām vajadzībām vai veselības traucējumiem. Projekta ietvaros notiks mācības 6000 pedagogiem, tostarp 100 pirmsskolu un vispārējās izglītības iestāžu (pilotskolu) pedagogiem un visu Latvijas pirmsskolu un skolu vadības komandām. Tiks izveidota mācību līdzekļu vietne, nodrošinot ērtu pieeju satura dokumentiem un digitālajiem mācību materiāliem ikvienā skolā.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece
Juta Upīte


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi