×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-06
Novadā veicina atkritumu šķirošanu; tiek ieviestas slēgta tipa atkritumu novietnes

Lai veicinātu atkritumu šķirošanu novadā, palielinot nošķiroto un samazinot poligonos noglabājamo atkritumu daudzumu, Siguldas novadā saskaņā ar pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem „Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Siguldas novadā” līdz 2019.gada 1.janvārim daudzdzīvokļu namu pagalmos jāizveido slēgta tipa atkritumu konteineru novietnes.

Slēgtās atkritumu novietnes var veidot gan viena daudzdzīvokļu māja, gan vairākas, viena kvartāla ietvaros, un tajās būs jānodrošina vieta gan nešķiroto, gan šķiroto atkritumu konteineriem – papīram, stiklam, plastmasai un metālam, ja sadzīves atkritumu dalītās vākšanas punkts nav izvietots dzīvojamo ēku kvartāla robežās. Atkritumu konteineru novietnēm būs jābūt novietotām vismaz desmit metrus no dzīvojamās mājas logiem, vietā, kas ērti sasniedzama iedzīvotājiem un kur tām netraucēti var piekļūt atkritumu apsaimniekotāju specializētais transports.

Par slēgta tipa atkritumu konteineru novietņu ierīkošanu uz koplietošanas zemes ir jālemj dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē, pēc tam to novietojums un būvniecība jāsaskaņo pašvaldības Būvvaldē, kur bez maksas pieejami četri slēgta tipa atkritumu novietņu projekti.

Patlaban novadā izvietoti publiski pieejami 83 konteineri stikla iepakojumam un 53 konteineri vieglajam iepakojumam. Atgādinām, ka palielinoties valsts noteiktajam dabas resursu nodoklim, līdz 2020.gadam Latvijā būtiski pieaugs maksa par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, tādēļ iedzīvotājiem savlaicīgi jāuzsāk atkritumu šķirošana. Šķirojot atkritumus un pārstrādājot otrreiz izmantojamos materiālus – papīru, plastmasas pudeles un stiklu, ir iespējams būtiski samazināt atkritumu poligonos apglabājamo atkritumu daudzumu. Saskaņā ar SIA „Jumis” apstiprināto stratēģiju, līdz 2023.gadam dalīti vākto šķiroto atkritumu apjomu novadā plānots palielināt par 11%, no pašreizējiem 22% līdz 33% no kopējā sadzīves atkritumu apjoma.

Attīstot Siguldas novada atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, Siguldas novada pašvaldība ir uzsākusi zaļo atkritumu kompostēšanas laukuma izveidi, kurā iedzīvotājiem būs iespēja bez maksas nodot bioloģiskos atkritumus – lapas, zarus, nopļauto zāli, augus, bojātus augļus – tādējādi mazinot zaļo un dārza atkritumu dedzināšanu, kas pavasarī un rudenī piesārņo pilsētu un vidi ar kaitīgiem dūmiem. Dabīgā, videi nekaitīgā veidā iegūtais komposta materiāls tiks izmantots novada apzaļumošanas darbos – parkos, skvēros, puķudobēs.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi