×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-08
Šonedēļ Siguldas novadā: monumentālā Latvijas karoga pacelšana, Lāčplēša dienas un sporta pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novadā tiks atzīmēta Mārtiņdiena un Lāčplēša diena, kuras noslēgumā ikviens aicināts piedalīties Lāpu gājienā no Svētku laukuma līdzbobsleja un kamaniņu trasei „Sigulda”. Kultūras cienītājiem būs iespēja apmeklēt Valmieras Drāmas teātra viesizrādi „Dievs. Daba. Darbs”, kā arī senioru kora „Gāle” 55 gadu jubilejas koncertu. Šonedēļ norisināsies dažādas sporta sacensības – „Prezidenta kauss” starta rāvienos, „SkiErg pasaules sprints”, sacensības šļūkšanā ar lāpstu „ShowelRace”, orientēšanās sacensības „Siguldas kompass” un futzāla turnīrs „Allažu kauss”. Novadniekiem būs iespēja apmeklēt arī bezmaksas sporta nodarbības. Siguldas Valsts ģimnāzijā notiks skolas absolventu salidojums.

Piektdien, 9.novembrī

  • No plkst.10.00 līdz 17.00 mobilās diagnostikas izmeklējumi Raiņa ielā 3, Siguldā.
    Mamogrāfiju ar Nacionālā veselības dienesta uzaicinājuma vēstuli būs iespēja veikt bez maksas, ar ģimenes ārsta nosūtījumu 2,85 eiro, bet bez nosūtījuma – 20 eiro. Rentgenu būs iespēja veikt par 6,50 eiro. Tiks piedāvāta arī trīs dimensiju (3D) automātiskā krūšu ultrasonogrāfija par 19 eiro.
    Uz izmeklējumiem jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 25431313 darba dienās no plkst.8.00 līdz 18.00.
  • Plkst.17.00 atbalsta programmas „Izproti sava bērna bailes” nodarbība.
    Nodarbība notiks Sociālā dienesta Dienas centrā, Rīgas ielā 1, Siguldā, tajā aicināti piedalīties vecāki un bērni no septiņu gadu vecuma. Nodarbībai jāpiesakās savlaicīgi, zvanot uz tālruņa numuru 20290015. Dalība – bez maksas.
    Papildu informācija apskatāma šeit.

Sestdien, 10.novembrī

  • Plkst.8.30 bezmaksas veselības vingrošana Allažu Sporta centrā.
  • Plkst.9.00 bezmaksas nodarbība „Stepa aerobika” Siguldas Sporta centrā.
  • Plkst.10.00 bezmaksas veselības vingrošana Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
  • Plkst.10.00 „Prezidenta kauss” starta rāvienos kamaniņu sportā bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.
  • Plkst.10.00 futzāla turnīrs „Allažu kauss” Allažu Sporta centrā.
  • No plkst.10.00 līdz 14.00 „SkiErg pasaules sprints” Fischer Slēpošanas centrā.
    Sacensībās var piedalīties ikviens interesents, sacenšoties uz speciāla distanču slēpotājiem paredzēta trenažiera kopā ar dalībniekiem no visas pasaules.
    Dalībniekiem iepriekš jāpiesakās, rakstot uz e-pasta adresi fsc@siguldassports.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 29118847, izvēloties sev ērtāko laiku startam. Dalības maksa līdz 18 gadu vecumam – 1,50 eiro, pārējiem – 3 eiro.
    Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • plkst.10.30 bezmaksas rollerslēpošanas nodarbība Fischer Slēpošanas centrā.
    Nodarbības vadīs pieredzējuši un sertificēti treneri – Raivis Zīmelis un Kaspars Kārkliņš. Vienas nodarbības ilgums būs divas stundas. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29118847 vai rakstot uz e-pasta adresi fsc@siguldassports.lv. Papildu informācija šeit.
  • Plkst.11.30 bezmaksas veselības vingrošana Mores pagasta Tautas namā.
  • No plkst.12.00 līdz 15.00 orientēšanās sacensību „Siguldas kompass 2018” noslēdzošais posms Siguldas apkaimē.
    Sacensību 20.kārta sāksies pļavā pie Satezeles pilskalna un turpināsies pa takām Gleznotājkalna, Pēteralas, Vējupītes un Kraukļu aizas apkārtnē.
    Finišs paredzēts plkst.15.00, kad notiks arī „Siguldas Kompass 2018” sezonas kopvērtējuma apbalvošana. Papildu informācija par sacensībām pieejama šeit.
  • Plkst.14.30 Mārtiņdiena Turaidā – latviešu gadskārtu svētki Turaidas muzejrezervātā.
    Ikviens aicināts svinēt senos latviešu svētkus – Mārtiņdienu, ierodoties pasākumā maskās vai pārģērbjoties citādos tēlos.
    Mārtiņdienas svētkos, aizdedzot uguni, kopīgi tiks izdzīvotas senās tradīcijas, kurās galvenie akcenti būs Zemes mātes daudzinājums, Mārtiņa gaiļa zupas vārīšana un nogaršošana, tikšanās ar maskotajiem Mārtiņbērniem, rudens velšu izsole, Mārtiņdziesmas, rotaļas un danči. Dalības maksa pasākumā no 70 centiem līdz 3 eiro.
    Papuldu informācija šeit.
  • No plkst.16.00 Siguldas Valsts ģimnāzijas absolventu salidojums.
    Svinīgais pasākums Siguldas Valsts ģimnāzijas telpās sāksies plkst.16.00 ar skolas absolventu kolektīvu uzstāšanos, bet pasākuma neformālajā daļā no plkst.19.00 līdz 4.00 viesus divās deju zālēs priecēs muzikālās apvienības „Flora” un „Zelta kniede”. Pasākumā būs iespēja iegādāties Siguldas Valsts ģimnāzijas simtgadei veltīto grāmatu.
  • Plkst.17.00 sacensības šļūkšanā ar lāpstu „ShowelRace” VI sezonas 2.posms bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”.
    Dalība maksa: 30 eiro individuālajās disciplīnās, 50 eiro – divniekiem, 70 eiro – individuālā disciplīna + divnieks, 90 eiro – individuālā disciplīna + individuālā disciplīna + divnieks.
    Papildu informācija aplūkojama šeit.

Svētdien, 11.novembrī

  • Plkst.13.00 senioru kora „Gāle” 55 gadu jubilejas koncerts Siguldas pagasta Kultūras namā.
    Koncertā piedalīsies sadraudzības kori no vairākām Latvijas pilsētām, kā arī deju kolektīvi no Siguldas – „Sidrabdancis”, „Sniegaroze” un „Preilenes”. Kora izpildītajā repertuārā ir tautasdziesmas, garīgās, populārās, kā arī klasiskās kora dziesmas. Ieeja – bez maksas.
    Papildu informācija šeit.
  • Plkst.15.00 Lāčplēša dienas pasākumi Allažu pagastā.
    • Plkst.15.00 Allažu pamatskolas laukumā sadarbībā ar Zemessardzes 27.kājnieku bataljonu tehnikas un ieroču demonstrējumi;
    • plkst.16.00 lāpu gājiens „Mana Latvija, gaismas stars”;
    • plkst.16.30 svētku brīdis, ugunskurs un spēka putra.

Ikviens aicināts aizdegt līdz paņemto sveci un veidot Latvijas kontūru.
Dalība – bez maksas.

  • Plkst.16.00 Valmieras Drāmas teātra viesizrāde bērniem un viņu vecākiem „Dievs. Daba. Darbs” koncertzālē „Baltais Flīģelis”.
    Izrāde tapusi pēc Annas Brigaderes lugas motīviem. Lomās – Aigars Apinis, Kārlis Arnolds Avots, Rihards Jakovels, Ingus Kniploks un Inese Pudža.
    Biļešu cenas no 4 līdz 6 eiro, arSiguldas novada iedzīvotāja ID katri – 20% atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Biļetes iespējams iegādāties šeit, „Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās vai vienu stundu pirms izrādes norises koncertzāles „Baltais Flīģelis” kasē.
  • Plkst.18.00 lāpu gājiens no Svētku laukuma līdz bobsleja un kamaniņu trasei „Sigulda” un augstākā Latvijas karoga atklāšana Siguldā.
    Godinot brīvības cīnītāju piemiņu un uzvelkot rakstainus dūraiņus, novadnieki tiek aicināti no plkst.17.30 pulcēties Svētku laukumā, lai plkst.18.00 dotos tradicionālajā lāpu gājienā uz bobsleja un kamaniņu trasi „Sigulda”, kur aptuveni plkst.18.30 tiks pacelts monumentāls Latvijas karogs 16 metru augstā mastā virs trases ēkas. Pie bobsleja un kamaniņu trases varēs vērot īpašu māksliniecisko veltījumu Lāčplēša dienai. Aicinām līdzi ņemt lāpas un svecītes, kuras būs iespēja izvietot gaismas sienā bobsleja un kamaniņu trases mūrī.
    Lāčplēša dienas lāpu gājiena laikā plānoti īslaicīgi satiksmes ierobežojumi Leona Paegles ielā, Pils ielas posmā no Leona Paegles ielas līdz Šveices ielai. Pasākuma laikā būs slēgta Šveices un Kalna iela līdz Noliktavu ielai. Siguldas novada Pašvaldības policija informē, ka Šveices ielā būs aizliegts apstāties un stāvēt abās ielas pusēs, kā arī pie bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda”.

Izstādes

  • Izstāde par Pirmā pasaules kara kaujām Mores pagastā pirms 100 gadiem Mores kauju muzejā
  • Izstāde „Teodors Zaļkalns” kultūras centrā „Siguldas devons”
  • Novadpētniecības izstāde „Kā dzima bobsleja un kamaniņu trase „Sigulda”” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Zināmās un nezināmās Ziemeļvalstis” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literatūras izstāde „Mana Latvija” Jūdažu bibliotēkā
  • Izstāde „Manai Latvijai 100” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Izstāde „Siguldai – 90. Pilsētas vadība no 1928. līdz 2018.gadam” Dienas centrā
  • Novadpētniecības izstāde „Jūdažu Sabiedriskais centrs foto mirkļos” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Valsts simtgadei veltītā izstāžu cikla „Tev mūžam dzīvot, Latvija!” izstāde „Trīs zvaigznes” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Sasildi sevi un Latviju rakstainos cimdos!” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literatūras izstāde „Latvijas valsts stāsts. Latvijai – 100” Mores pagasta bibliotēkā
  • Muzeja krājuma izstāde „Piemineklis lauku sētai” Turaidas muzejrezervātā
  • „Tev nav laika ar līkumu iet, manu svešo un zināmo nācēj…’’ Dzejniekam Ojāram Vācietim – 85. Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Latvijas valsts svētkiem veltīta tematiskā izstāde „Mana Latvija 100 gadu gaismā” Siguldas novada bibliotēkā

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi