×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-12
Siguldas kapsētā veikta nekopto kapavietu apzināšana

Saskaņā ar pašvaldības saistošajos noteikumos Nr.20 „Kapsētu uzturēšanas un lietošanas noteikumi Siguldas novadā” noteikto kārtību, Siguldas novada pašvaldība ir veikusi nekopto kapavietu apzināšanu un iezīmēšanu Siguldas pilsētas kapsētā.

Kapavietas atzīmēšana ar dzeltenas krāsas brīdinājuma zīmi „Aktēts” nozīmē, ka pašvaldības izveidota komisija kapavietu apsekošanas rezultātā konkrēto kapavietu ir atzinusi par nekoptu un uzraugāmu tuvākos piecus gadus. Šo piecu gadu laikā tuviniekam, kurš ir apņēmies veikt kapavietas uzturēšanu, ir jāsakopj kapavieta, jāsazinās ar kapsētas pārzini un jānoslēdz līgums par kapavietas uzturēšanu.

Atgādinām, ka saskaņā ar saistošajos noteikumos noteikto, kapavietas uzturētājam ir pienākums gada laikā pēc tuvinieka apbedīšanas labiekārtot kapavietu, kā arī regulāri to kopt, piemēram, apgriežot dzīvžogu stādījumus un izravējot nezāles, vienlaikus radot estētiski pievilcīgu kopskatu. Vienlaikus kapavietu norobežojošie dzīvžogi jāuztur tā, lai tie neizietu ārpus ierādītās kapavietas teritorijas robežām. Savukārt tuvinieku atdusas vietu sakopšanas rezultātā radušie atkritumi ir jāsavāc, jāšķiro un jānogādā tam paredzētajās atkritumu savākšanas vietās.

Kapsētu teritorijās uzstādītajos konteineros, kas paredzēti sadzīves atkritumiem, nedrīkst izmest organiskos atkritumus, piemēram, zarus, lapas, zāli, sēru vainagus un citus, savukārt sadzīves atkritumu konteineros ir jāievieto plastmasas, stikla, polietilēna un citi izstrādājumi, piemēram, sveces, maisiņi, plēve, puķupodi. Veicot tuvinieku kapa pieminekļu, apmaļu vai soliņu maiņu, nomainītās, nederīgās daļas nedrīkst novietot sadzīves atkritumu konteineros vai pie tiem, bet tās no kapsētas pašiem ir jāizved.

Informācija par Siguldas novada kapsētās esošajām kapavietām un kapsētās apbedītajiem ir atrodama arī publiskajā datubāzē www.cemety.lv. Ja datubāzē nepieciešams veikt izmaiņas, lūdzam iesūtīt informāciju uz e-pasta adresi edite.svalkovska@sigulda.lv.

Plašāka informācija pieejama pie Siguldas novada kapsētu pārzines, zvanot uz tālruņa numuru 26402201.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi