×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-14
Bērni un jaunieši piedalās Eiropas Brīvprātīgā darba projekta īstenošanā

Siguldas novada Jaunrades centrs, bērnudārzs „Saulīte”, Siguldas Valdorfa bērnudārzs un Līgatnes bērnudārzs „Zvaniņi” sadarbībā ar biedrību „Siguldas Alternatīvā izglītība” īsteno Eiropas Brīvprātīgā darba stratēģisko projektu „EVS 4 Sustainable life” (tulkojumā no angļu valodas – „EBD pastāvīgai dzīvei”), kura ietvaros šobrīd Siguldā ir ieradušies septiņi jaunieši no dažādām Eiropas valstīm.

Chiara Cesana no Itālijas un Paula Moron no Spānijas apgūst alternatīvās izglītības metodes, ikdienā palīdzot audzinātājām Siguldas Valdorfa bērnudārzā, Mariam Gvineria no Gruzijas veido dabas zinību laboratoriju bērnudārzā „Saulīte” un rāda bērniem dažādus fizikas, ķīmijas, bioloģijas eksperimentus. Tomas Juan Ahumada Etchepareborda un Aida Latorre Domingo no Spānijas piedalās ikdienas gaitās Līgatnes bērnudārzā „Zvaniņi”, kur neformālā, brīvā vidē ar spēļu palīdzību māca bērniem angļu valodu. Karolina Anna Kozoil no Polijas piedalās biedrības „Cerību Spārni” darbā, palīdzot cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Andres Gomez Cordoba no Spānijas veic brīvprātīgo darbu jauniešu iniciatīvu centrā „Mērķis”, kur kopā ar Siguldas jauniešiem plāno gaidāmos pasākumus.

Brīvprātīgie jaunieši apgūst latviešu valodu, iepazīst latviskās tradīcijas, kultūru, aktīvi piedalās vietējā mēroga un Latvijas rīkotajos pasākumos – spēlē futbolu, dejo, dzied korī, apskata dažādas Latvijas pilsētas. Novembrī brīvprātīgie piedalījās aktivitātē „Mīlestības nedēļa”, kur devās uz visām novada skolām veidot latvju zīmju aproces un iepazīstināt ar sevi. Jaunieši iesaistās dažādās Siguldas un Līgatnes organizētajās aktivitātēs – palīdz apgūt svešvalodas bērniem un pieaugušajiem, gatavo savas valsts tradicionālos ēdienus, stāsta par savas valsts kultūru, ievērojamākajām vietām un tradīcijām.

Plānots, ka brīvprātīgie jaunieši piedalīsies dažādās aktivitātēs jaunatklātajā Siguldas novada Jaunrades centrā Raiņa ielā 3, kur būs arī jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis” – mācīs cirka trikus, attīstīs staigāšanu pa līdzsvara lentēm jeb „slack-line” un ielu vingrošanu, rīkos dažādas aktivitātes novada jauniešiem un bērniem.

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, un tā mērķis ir sniegt iespēju jauniešiem no Eiropas valstīm ar zemu ekonomisko vai sociālo līmeni iesaistīties brīvprātīgā darbā, gūt pieredzi un noturīgas iemaņas pastāvīgai dzīvei, kā arī iepazīt citu tautu kultūru.

Informāciju sagatavoja:
Eiropas Brīvprātīgā darba stratēģiskā projekta „EVS 4 Sustainable life” koordinatore
Signe Buiķe


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi