×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-15
Laurenču sākumskolā atzīmēta Ziemeļvalstu literatūras nedēļa

Laurenču sākumskolā jau sesto gadu tradicionāli atzīmēta Ziemeļvalstu literatūras nedēļa –​ skolas bibliotēkā norisinājās rītausmas lasījumi, lasot zviedru autoru –​ Elīasa un Agneses Volundu –​ grāmatu „Supervaroņu rokasgrāmata”.

Rītausmas lasījumos skolēni ar lielu aizrautību sekoja līdzi deviņgadīgās Līsas piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem. Stāsts spilgi attēlo mūsdienu pasaulē arvien biežāk apspriestu tēmu skolās – mobingu starp vienaudžiem. Pēc lasījuma skolēni apmainījās ar viedokļiem, paši iejutās supervaroņa tēlā un juta līdzi Līsas gaitām, kad viņa bibliotēkā atrada noslēpumainu grāmatu, kas pārvērta visu viņas turpmāko dzīvi.

Projekts Ziemeļvalstu literatūras nedēļa Latvijā norisinās jau 21.reizi un ir unikāls ar to, ka gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos Ziemeļvalstu un Baltijas valstu bibliotēkās un skolās vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata. Ziemeļvalstu literatūras nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Šī gada tēma bija „Ziemeļvalstu varoņi”, caurvijot ar varoņu tēmu izvēlētās literatūras fragmentus.

Informāciju sagatavoja:
Laurenču sākumskolas bibliotekāre
Marita Veica


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi