×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-17
Valsts apbalvojumi piešķirti novadniekiem – Inesei Bergai, Aivaram Irbem un Visvaldim Dzenim

17.novembrī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā pasniedzis Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiru un par ordeņa kavalieri iecēlis Siguldas Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāju Inesi Bergu un ilggadējo latviešu sabiedrisko darbinieku Amerikas Savienotajās Valstīs, mecenātu, uzņēmuma SIA „Kokpārstrāde 98” dibinātāju un līdzīpašnieku Visvaldi Dzeni. Savukārt Atzinības krusta IV šķira pasniegta un par ordeņa virsnieku iecelts Turaidas muzejrezervāta Kultūrvides nodaļas vadītājs Aivars Irbe.

Inese Berga ir Siguldas Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja kopš 1993.gada. Līdzās ikdienas darbam vēstures stundās nozīmīga vieta viņas pedagoģiskajā darbībā ir skolēnu zinātniski pētniecisko darbu vadīšana un veiksmīga skolēnu sagatavošana vēstures olimpiādēm. I.Berga skolā un Siguldas novadā iedibinājusi patriotisko dziesmu konkursa tradīciju, vada Siguldas novada Pilsoniskās un sociālās jomas metodisko apvienību, dalās metodiskā darba pieredzē, kā arī piedalījusies starptautiska līmeņa projektos un ieguldījusi darbu Siguldas Valsts ģimnāzijas simtgades grāmatas izveidošanā.

Aivars Irbe nozīmīgu sava mūža daļu ir veltījis Latvijas dārzu kultūras attīstībai un popularizēšanai. Būtisku ieguldījumu A.Irbe ir devis mežvīteņu popularizēšanā, kā arī izveidojis septiņas jaunas šķirnes, kas reģistrētas Karaliskās dārzkopības biedrības reģistrā Lielbritānijā. Kopš 1978.gada viņš aktīvi darbojas kā dārzkopju saieta „Puķu draugu” kustības atbalstītājs, ir vairāku daiļdārzniecībai veltītu grāmatu autors. Kopš 1993.gada Aivars Irbe strādā Turaidas muzejrezervātā par Kultūrvides nodaļas vadītāju.

Triju Zvaigžņu ordeņa V šķira piešķirta arī Visvaldim Dzenim, kurš novembra sākumā devies mūžībā. V.Dzeņa dibinātais uzņēmums SIA „Kokpārstrāde 98” ir lielākais darba devējs kokapstrādes nozarē, kā arī ir pelnošākais uzņēmums novadā. Tas aktīvi iesaistās sociālajos projektos, atbalstot izglītības nozari ne tikai Allažos, bet arī novadā kopumā, kā arī ieguvis „Siguldas novada Uzņēmēju gada balvu 2017” nominācijā „Novada labākais darba devējs”.

Lepojamies ar novadnieku nopelniem Siguldas novada un Latvijas valsts labā!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi