×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-18
Latvijas Republikas proklamēšanas 100.gadadienas pasākumā godināti Siguldas novada iedzīvotāji

18.novembrī kultūras centrā „Siguldas devons” norisinājās Latvijas Republikas proklamēšanas 100.gadadienai veltīts pasākums „Tā mana daļa gadsimta”, kura laikā tika godināti supervaroņi – apbalvojumu „Siguldas novada Goda novadnieks” un „Siguldas novada Gada novadnieks” ieguvēji. Pateicības saņēma arī ziedotāji, kuri piedalījās monumentālā karoga uzstādīšanā uz bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda” ēkas jumta.

„Kas man, tev, mums esi tu, Latvija? Ojārs Vācietis atbildētu rakstot: „Šo pašu svētāko Tu neaizmirsti: vai celies debesīs, vai jūras dzīlēs nirsti, vai draugu pulkā dali savu prieku, vai viens pats satiecies ar pretinieku – Tu esi Latvija!” Bet es atbildētu: Tu esi Latvija ar mūsu tēvu tēvu spēku, kas īstenoja sapni par brīvu Latviju. Ar spēku, kas vienā mirklī no sapņotāja un valsts dibinātāja kļuva par uzvarošu cīnītāju, kas gatavs celties vienmēr. Tu esi Latvija ar svēto uzdevumu dziļi apziņā, ko klusi zvēr asinsbalss. Tu esi tikai turpinājums mūsu tēvu tēvu ieliktajiem pamatiem sirdīs būt pilsoņiem un patriotiem. Klusībā, bez lieka trokšņa un bravūras. Tu esi Latvija ar brīvu un lepnu tautu, kas pēc plašajiem vēstures ceļiem, tur savu likteni savās rokās. Tu esi mana, tava, mūsu Latvija! Dievs, svētī Latviju!” valsts proklamēšanas 100.gadadienas svinīgā pasākuma atklāšanā sacīja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Siguldas novada pašvaldības domes augstāko apbalvojumu „Goda novadnieks” par mūža ieguldījumu mūzikas pedagoga darbā un kultūrvēsturiskā mantojuma apkopošanā un popularizēšanā pasniedza muzikoloģei Dainai Samtai, kura Siguldas Mākslu skolā strādā jau 56 gadus, iedibinot tradicionālo „Zēnu koncertu” Māmiņdienā, kas norisinās jau 50 gadus. Tuvojoties Latvijas simtgadei, pedagoģe veikusi kvalitatīvu un pamatīgu pētījumu par 18. un 19.gadsimta vēsturi Siguldā – grāmata „Bēthovens un Sigulda” vēsta par Siguldai nozīmīgo grāfu fon Braunu dzimtas dzīvi un tās likteņiem, kas apliecina Siguldas īpašnieku dzimtas tiešo saikni ar diženo komponistu Ludvigu van Bēthovenu.

Apbalvojumu „Gada novadnieks 2018”saņēma:

  • fotogrāfs Mareks Gaļinovskis – par Siguldas novada popularizēšanu medijos un sociālajos tīklos;
  • allažnieks Aivars Pavasars – par nesavtīgu atbalstu Allažu pagasta iedzīvotājiem;
  • Siguldas slimnīcas pediatru neonatologu komanda, personīgi Vija Blūmiņa, Aiva Brūmane un Marika Borovska – par pašaizliedzīgu atbalstu un veselības aprūpes nodrošināšanu Siguldas novada ģimenēm ar bērniem;
  • Siguldas katoļu draudzes pastorālās komandas koordinators Harijs Teteris – par aktīvu līdzdalību draudzes kopienas veidošanā un brīvprātīgajā darbā;
  • tautas daiļamatu meistare Irita Lukšo – par ieguldījumu aušanas amata prasmju veicināšanā, iniciējot un īstenojot akciju „Latvijas karogu aušana”;
  • Mores kauju muzeja vadītāja Anta Brača – par ieguldījumu Mores kauju muzeja ekspozīcijas atjaunošanā, aktīvu līdzdalību Siguldas novada sabiedriskajās aktivitātēs un skolēnu izglītošanā;
  • pensionāre, pensionāru biedrības „Sigulda” dalībniece Tatjana Zilvere – par sabiedriski nozīmīgu ieguldījumu pēckara paaudzes skolēnu atmiņu apkopošanā un grāmatas „Baltā pils” sagatavošanā;
  • Siguldas Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja Inese Berga – par ieguldījumu Siguldas Valsts ģimnāzijas simtgades grāmatas izveidošanā.

Apbalvojuma „Siguldas novada Goda novadnieks” un „Siguldas novada Gada novadnieks” ieguvējiem Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics un priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa pasniedza Siguldas novada ģerboņa sudraba piespraudi, pašvaldības domes Atzinības rakstu un rakstainus cimdus.

Svinīgajā pasākumā pašvaldības domes priekšsēdētājs un Aivars Garančs pasniedza Pateicības rakstu un simbolisku piemiņas objektu Siguldas novada uzņēmējiem un iedzīvotājiem, kuri ziedoja, lai virs bobsleja un kamaniņu trases „Sigulda” 140 metru augstumā virs jūras līmeņa plīvotu monumentāls Latvijas karogs.

Pateicības saņēma lielākais ziedotājs Jānis Bormanis un tie, kas ziedoja virs 500 eiro: Imants Rendenieks („Elvi”), Gunārs Dzenis („Kokpārstrāde 98”), Ojārs Bērziņš („Latgranula”), SIA „MW konstrukcija”, Juris un Diāna Strautāni („Strauteks”), Dainis Dukurs, Aigars Šubrovskis („Lirikera M”), Ivars Ciaguns („Tarzāns”), Māris Īle („Auto Īle”), Gints Lagzdiņš, viesu nams „Bēršas”, Anita Jankava („Segevolde”), Inga Reiniņa, Tomass Dukurs, Martins Dukurs, Aivars Garančs, Ivars Beitāns („Aerodium”), Sergejs Aleksāns, Sandis Sprincis, Sandija Liekniņa ģimene, kā arī citi ziedotāji: Ints Cālītis, Juris Zilgalvis („Maiznīca „Flora””), Aivars Gailītis, Dairis Dronka („Siguldas maiznieks”), Inta Balode, Rihards Kols (biedrība „Latvijas karogs”), Raitis Jēkabsons, Aivars Berķis, Vizbulīte Lāce, Ēriks Lācis, Ilze Seržāne (biedrība „Zemei un ūdeņiem”), Aldis Grasmanis („Būvinženieru konstruktoru birojs”), Oskars Mazulis, Zane Gatere, Valdis Lācis, Jānis Kandelis un Kristaps Bīnerts.

Emocionālu un sirsnīgu gaisotni pasākumā „Tā mana daļa gadsimta” uzbūra Dailes teātra un Valmieras Drāmas teātra dziedošie aktieri – Ieva Segliņa, Gints Andžāns, Ģirts Rāviņš un Rūta Dišlere, Siguldas jauktais koris „Atvars” diriģenta Jāņa Baltiņa vadībā, kā arī mūziķu apvienība Emīla Zilberta vadībā.

Latvijas valsts simtgadē Alīdas Lindes studijas rokdarbnieces Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājam Uģim Mitrevicam pasniedza pašu austu Latvijas karogu.

Siguldas novada pašvaldība sveic Latvijas Republikas proklamēšanas 100.gadadienā!

Youtube

 


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi