×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-11-22
Ģimnāzijas un vidusskolas absolventi izvēlas studēt inženierzinātnes un komerczinības

Siguldas Valsts ģimnāziju un Siguldas pilsētas vidusskolu 2018.gadā kopā absolvēja 95 audzēkņi. 71 jaunietis uzsācis studijas dažādās Latvijas augstākās izglītības iestādēs, bet četri Siguldas Valsts ģimnāzijas absolventi studijas turpina universitātēs Nīderlandē un Anglijā. 2018.gada absolventi visvairāk izvēlējušies studēt inženierzinātnes, kas dod labas karjeras iespējas gan Latvijā, gan citās valstīs. Aktuālas ir arī komerczinības, veselības aprūpe un dabaszinātnes (IT, matemātika). Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, būtiski augusi interese par radošo industriju, kā arī lauksaimniecības nozari.

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde informē, ka, salīdzinot datus ar iepriekšējo mācību gadu, absolventu skaits Siguldas vidējās izglītības iestādēs būtiski nemainījās, vērojams neliels pieaugums.

Šogad 78% no abu Siguldas skolu absolventiem ir iestājušies augstskolās. Savukārt patstāvīgas darba gaitas ir uzsākuši astoņi vidusskolu absolventi, no tiem divi – ārzemēs.

Salīdzinot ar 2017.gadu, Siguldas Valsts ģimnāzijas absolventi, tāpat kā pērn, studijas turpina Latvijas Universitātē (šogad 25 skolēni), Rīgas Tehniskajā universitātē (šogad 14 skolēni) un Rīgas Stradiņa universitātē (šogad 7 skolēni). Atšķirībā no iepriekšējā mācību gada, šogad absolventu vidū ir skolēni, kas iestājušies arī Aizsardzības akadēmijā un Ekonomikas un kultūras akadēmijā.

Siguldas pilsētas vidusskolas absolventi jau otro gadu pēc kārtas primāri izvēlas mācības turpināt Rīgas Tehniskajā universitātē (šogad 5 skolēni). Absolventi devušies jaunas zinības iegūt arī biznesa augstskolā „Turība”, RISEBA un Banku augstskola (šogad 5 skolēni). Vidzemes augstskolā iestājušies divi Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni, vēl divi – Starptautiskā kosmetoloģijas koledžā, bet viens absolvents par savu turpmāko mācību iestādi izvēlējies Priekuļu tehnikumu.

Informāciju apkopoja:
Siguldas novada pašvaldības
Izglītības pārvaldes speciālisti


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi